Press "Enter" to skip to content

Una fundació del PP va pagar viatges al Perú amb diners públics a un exregidor d’Urbanisme imputat

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
277Shares
Puntuació dels lectors

Ahora Múrcia denuncia que la Fundació del PP, Humanisme i Democràcia, ha pagat viatges al Perú a Fernando Berberena en missions finançades per la Cooperació Espanyola, estant l’exregidor imputat en diversos escàndols urbanístics.

La formació municipal assenyala que la ‘col·locació’ de l’imputat expresident de la Comunitat Autònoma Pedro Antonio Sánchez per treballar a la Fundació “no és una excepció, ja que un altre ex càrrec públic imputat del PP murcià, en aquest cas l’antic regidor d’Urbanisme, ha vingut representant a la Fundació a Múrcia i ha participat amb ella en missions finançades amb diners públics. Segons sembla, Humanisme i Democràcia s’ha convertit en un lloc en el qual donar “sostre” i promocionar a exdirigents imputats del PP, que no semblen els més adequats per a servir d’exemple de res”.

Des d’Ahora Múrcia se subratlla “la greu incoherència que en aquestes missions al Perú Berberena fos presentat com ‘especialista en urbanisme municipal’ quan estava imputat en escàndols urbanístics i era investigat per presumpta corrupció urbanística. Uns escàndols que van propiciar la seva sortida del govern municipal”. L’últim d’aquests viatges de l’exregidor ha tingut lloc sent alcalde Ballesta.

Amb diners públics

La Fundació vinculada al Partit Popular ‘H més D, o Humanisme i Democràcia, rep subvencions de comunitats autònomes, ajuntaments i de la Cooperació Internacional. Durant el Govern de Mariano Rajoy va organitzar diverses missions al Perú subvencionades per la Cooperació Internacional del Govern d’Espanya, en diverses de les quals va participar el que havia estat regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Múrcia.

Les missions en què ha participat l’exregidor Berberena, segons la informació a la qual ha tingut accés Ahora Múrcia, han transcorregut en l’últim mandat de Cambra, l’any 2013, i després de l’arribada de Ballesta a la Glorieta, el 2016.

Berberena

L’activitat d’aquesta Fundació, que ja ha estat objecte de polèmiques en diversos punts de l’Estat, ha tornat a ser notícia després de conèixer la seva relació laboral amb l’expresident Pedro Antonio Sánchez. Des de Ahora Múrcia es va exigir en el seu moment la dimissió de l’expresident amb una moció que va resultar aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Múrcia.

La fase més fosca de l’urbanisme murcià

Ahora Múrcia ha preguntat a l’alcalde Ballesta si creu “que és la millor representació de la política municipal enviar a protagonista de la fase més fosca de l’urbanisme murcià”, ja que per a aquesta formació “l’urbanisme que representa l’etapa de Berberena no és una cosa amb el que donar exemple ni per donar lliçons a altres països”. La formació municipal també desitja conèixer si l’alcalde va recolzar que l’exregidor continués representant a Múrcia en Humanisme i Democràcia.

D’altra banda, Ahora Múrcia ha sol·licitat a l’equip de Govern de l’Ajuntament la documentació dels premis que l’empresa Aigües de Múrcia, presidida per l’alcalde Ballesta, ha atorgat a la polèmica Fundació.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
277Shares
Ofertas Depilación Láser
277Shares