Press "Enter" to skip to content

Així és Gnosis, la secta que va captar a la jove espanyola Patricia Aguilar

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
130Shares

La «Gnosi» és una secta (ells l’anomenen moviment) fundada l’any 1950 a Colòmbia per Víctor Manuel Gómez Rodríguez, àlies Samael Àdhuc Weor. Es defineix com una escola científica «d’iniciació a la vida». A la seva pàgina web podem llegir «És una doctrina universal que té com a meta l’autorealització íntima de l’Ésser, és a dir, el desenvolupament harmoniós de totes les infinites possibilitats i facultats humanes». Gnosis té més de 50 seus només al Perú «On sigui que hi hagi un anhel espiritual, una inquietud espiritual; allà on algú es pregunti qui sóc?, d’on vinc?, per on vaig?, per què existeixo?, per a què viu?, quin és l’objectiu de la meva existència?, etc.; aquí hi ha la Gnosi».

L’humorista Cantinflas va formar part del grup de gnòstics.

Segons Noelia Bru, la portaveu de la família, aquest home «la va anar enamorant des que ella tenia 16 anys -aprofitant que Patricia havia patit la pèrdua d’un familiar amb el qual estava molt unides fins als 18, quan va aconseguir que abandonés casa». Ha assegurat que el presumpte líder de la secta «li va vendre la moto que tenia una missió en el món i que trobaria la salvació. Així, a poc a poc, aquest home les conquesta fins que baixen la guàrdia i les incita a abandonar el domicili i facin qualsevol cosa per ell», segons Bru. Fa mesos, i després de ser localitzada al Perú, la jove va difondre diversos vídeos en què deixava clar que no hi era en contra de la seva voluntat.

Qui és Fèlix Manrique?

Un home peruà de 35 anys que es considera com un enviat de Déu i diu necessitar dones que, segons ell, eren les elegides per complir amb la tasca de cuidar-lo. Mantenia que l’apocalipsi està pròxim i convencia a aquestes dones que la seva comesa era repoblar la Terra. Es creia un enviat espacial i havia de tenir nou esposes. Segons la policia, la seva identitat virtual és extensa amb diversos perfils dedicats a captar joves. El grup Gnosi Perú va rebutjar «qualsevol tipus de vinculació» amb Félix Manrique i va assegurar que ha iniciat “un procés legal per difamació» en el seu contra.

El representant del grup Gnosi al Perú, Elvis Huacho, va detallar que Félix Manrique va ser un participant de la institució en l’any 2012, però que «mai va ser líder ni representant, només un participant inicial que va estar quatre mesos a la institució», temps en el qual van decidir separar-ho per les seves «actituds estranyes».

¿Com va ser trobada Patricia Aguilar?

Segons informa Lavozdegalicia.es, Patricia Aguilar convivia amb Manrique i dues dones en un habitatge rudimentari a la selva peruana. La casa va ser localitzada a San Martín de Pangoa, a la selvàtica província de Satipo, que es troba en el vessant oriental dels Andes peruans, a uns 450 quilòmetres de Lima, una zona perillosa per pertànyer a la Vall dels Rius Apurímac, Gen i Mantaro (VRAEM), controlat pel narcotràfic i els romanents del grup armat Sendero Luminoso.

Comentaris
Comparteix
130Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
130Shares