Press "Enter" to skip to content

Detingut un assessor de Ciutadans en una Macrooperació per licitacions irregulars

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
942Shares

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha llançat a primera hora d’aquest dimarts una macrooperació contra una trama que presumptament Amano adjudicacions públiques en més de 40 ciutats de l’estat espanyol per afavorir a una filial del grup Sacyr. Les indagacions apunten a ajuntaments governats per PSOE, Partit Popular i Ciutadans, segons han confirmat al Confidencial fonts pròximes a la investigació.

Més de 600 efectius de la Policia Nacional participen en l’operatiu. Els agents tenen ordres de detenció contra més de 40 suposats implicats, entre ells, diversos caps de policies municipals, i està programat gairebé un centenar de registres en organismes, empreses privades i domicilis. Un dels punts que s’està inspeccionant és l’ajuntament d’Arroyomolinos (Madrid), governat per Ciutadans des 2015. També està prevista l’entrada i registre en els consistoris d’Alcobendas, Fuenlabrada, Osca, Illescas, Lleida, Majadahonda, Mollet del Vallès, Oviedo, Parla, Pinto, Plasencia, Tiana, Sant Andreu de Llavaneres, Vélez Màlaga, Villanueva de la Cañada, Lleó, Palència, Terol, Plasencia, Torrelodones i Villaquilambre.

El jutjat ha ordenat la pràctica de requeriments de documentació en la Diputació d’Alacant i en les localitats de Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar, Rubí, Llogaret del Fresno, Brunete, El Escorial, Galapagar, Manzanares el Real , Valdemorillo, la Cistérniga, El Puig, Gandia, Logronyo, O’Grove, Sant Vicent del Rapeig i Vitòria.

Segons informa El Confidencial, entre els detinguts hi ha Sadat Maraña, assessor de Ciutadans a la Diputació de Lleó i un dels càrrecs del partit taronja amb més pes en aquesta demarcació.

En 2016 va haver de renunciar al càrrec de coordinador provincial per la publicació de diversos tuits de contingut masclista i descobrir-se que havia inclòs en el seu currículum una llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses que no tenia.

Entre els missatges denunciats el 2016 per Esquerra Unida, poden llegir-se tuits com «Lo dicen los propios guardias civiles ‘la mayoría de las denuncias por violencia de género son falsas’»; «No, violencia de género. No existe la violencia machista es de género, indistintamente mujer-hombre, hombre-mujer»; «Ojito: ‘Custodia compartida, otro forma de violencia de género’ Manda huevos» o «No hay mujer fea, hay copas de menos». «Los lados oscuros de la violencia de género, datos medias verdades y exageraciones…»

La companyia hauria aconseguit desenes d’adjudicacions mitjançant la presumpta manipulació de concursos públics a canvi de comissions. Per a això, hauria comptat amb la connivència d’alcaldes, regidors, policies municipals i altres funcionaris de consistoris governats per PSOE, PP i Ciutadans. Els fets que s’investiguen podrien constituir delictes de prevaricació administrativa, frau a l’administració pública, revelació d’informació privilegiada, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, suborn, falsedat documental per funcionari públic i per particular, alteració del preu de concurs públic i pertinença a organització criminal.

Comentaris
Comparteix
942Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
942Shares