Press "Enter" to skip to content

Llarena dona 2 dies a Puigdemont i als seus consellers per pagar 2 milions de fiança per l’1-O

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
320Shares

El jutge instructor de la causa sobre el ‘Procés’, Pablo Llarena, ha donat un termini de dos dies a 14 membres del Govern cessat processats per malversació, entre ells Carles Puigdemont, perquè paguin la fiança solidària de 2.135.949 milions d’euros en concepte de responsabilitat civil.

En una providència, el jutge del Suprem insta aquests catorze processats, entre els quals hi ha Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, perquè procedeixin a abonar la fiança de forma solidària i si no ho fan, adverteix, es procedirà a l’embargament dels seus béns.

Pel delicte de malversació de fons públics, que pot suposar entre 3 i 8 anys de presó, processa en concret Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Antoni Comín, Clara Ponsatí i Josep Rull, és a dir, una bona part del govern de Puigdemont.

En els procediments penals, els dies que dona el jutge són hàbils i, per tant, el cap de setmana no compta. Per tant, el termini dels dos dies començarà a comptar a partir de l’endemà de la notificació i, per tant, els exmembres del Govern tindran de temps fins a mitjans de la setmana que ve per ingressar els diners.

L’informe de la Guàrdia Civil que figura en el sumari eleva la despesa pública en el referèndum dels 1,6 als gairebé 2 milions d’euros. Els investigadors asseguren que el govern català es va gastar més de mig milió, 503.000 euros, en la campanya explicativa i en anuncis publicitaris.

El delicte de malversació va provocar confrontació entre Montoro i el jutge Llarena sobre l’ús de fons públics al referèndum de l’1-O.

El jutge del Tribunal Suprem va exigir al Ministeri d’Hisenda documentació per aclarir si la Generalitat va utilitzar diners públics per pagar despeses vinculades al referèndum.

[Vídeo]Montoro: la Generalitat no ha gastat diners públics en el referèndum

Vídeo EFE

Comentaris
Comparteix
320Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
320Shares