Press "Enter" to skip to content

El Govern espanyol contradiu la Policia Nacional sobre la detenció de Puigdemont

Puntuació dels lectors

El Govern espanyol ha negat que s’hagin destinat mitjans tècnics o humans espanyols en la detenció del President Carles Puigdemont a Alemanya el passat 25 de març. Així consta en la resposta escrita que ha dirigit l’Executiu a una pregunta formulada pel senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, que qüestionava la participació de les autoritats espanyoles a l’arrest de Puigdemont.

El dia de la detenció, la Policia Nacional espanyola va publicar un tuit en què afirmava que en l’operació havien participat agents de la Brigada d’Informació d’aquest cos i del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).

En la seva resposta a Iñarritu, el Govern espanyol nega qualsevol participació i sosté que l’única col·laboració amb Alemanya ha estat a través de la via judicial entre les autoritats dels dos països per tramitar i fer efectiva l’ordre de detenció i entrega dictada pel jutge Pablo Llarena contra Puigdemont. A més, la Moncloa afirma que les autoritats alemanyes són “sobiranes” per actuar en el seu territori i fer les actuacions que considerin pertinents.

En la seva intervenció, el senador de Bildu qüestionava al Govern espanyol perquè, segons la legislació alemanya, els serveis d’intel·ligència d’un altre país no poden actuar en el seu territori sense haver-ho comunicat abans. També recordava que algunes informacions periodístiques apuntaven que el cotxe de l’expresident portava una balisa des de Finlàndia per poder fer el seguiment del vehicle i poder detenir Puigdemont.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser