Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] El President Quim Torra proposarà a Sánchez un referèndum d’autodeterminació pactat amb l’Estat espanyol

Comparteix
234Shares

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, plantejarà a Pedro Sánchez la celebració d’un referèndum d’autodeterminació pactat a l’Estat. El president de la Generalitat diu que serà la “primera proposta concreta sobre la taula” en la cimera del pròxim dia 9 de juliol i avisa que no hi ha una “oferta” del Govern espanyol a Catalunya “seguirà el camí a la República”.

Torra ha fet aquestes declaracions des de Washington. “Partim del referèndum d’autodeterminació i la declaració d’independència. I ens vam plantejar avançar en el camí cap a la República catalana”, ha explicat el president, que ha posat com a exemple a Escòcia i Quebec.

“No renunciarem a res i el marc de la legislatura continuarà sent tan clar com ara, amb la voluntat de redactar una constitució catalana que hauria de ser referendada”, ha afegit, sense posar terminis perquè és un “moment d’enorme complexitat”.

El President Quim Torra afirma que Catalunya serà “aviat” un “Estat independent”

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va dir aquest dimecres a Washington que el seu Govern treballarà fins a fer efectiva la independència i aconseguir el reconeixement internacional. “República és sinònim de llibertat. A Catalunya els conceptes de república, democràcia i llibertat ja no són complementaris, sinó que són sinònims. No pararem de treballar fins que aquests tres conceptes siguin reconeguts internacionalment com una realitat”, va afirmar Torra.

El president català ha fet aquestes declaracions poc després d’aterrar a Washington durant la inauguració del Catalonia America Council, un grup de pressió per defensar els interessos de Catalunya als Estats Units i fundat per l’exdelegat de la Generalitat a Washington Andrew Davis.

Comentaris
Comparteix
234Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

234Shares