Press "Enter" to skip to content

La futura fiscal general de l’Estat espanyol afirma que a Espanya “no es pot parlar de presos polítics”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
771Shares

La futura nova fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha recordat aquesta tarda que a Espanya “no es pot parlar de presos polítics, perquè ningú està perseguit per les seves idees, sinó per vulnerar la llei”. “La llei ens vincula a tots”, ha ressenyat durant la seva compareixença en comissió al Congrés de cara al seu imminent nomenament.

Segarra aposta per “estimular una cultura constitucional pel que fa a les institucions” davant “el desafiament independentista” i ha subratllat el “compromís” que el ministeri fiscal manté amb l’Estat de Dret. No obstant això, la propera fiscal s’ha compromès a vetllar “pel compliment de les garanties processals que emparen a tota la ciutadania”.

Aquestes declaracions arriben en un moment en què el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha anunciat que l’Executiu es planteja acostar els presos del procés a presons catalanes un cop finalitzi la instrucció, que està en mans del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

De moment, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i els exconsellers com Jordi Turull, Josep Rull o Raül Romeva romanen ingressats en presons properes a Madrid com Estremera, Alcalá Meco i Soto del Real.

La igualtat entre homes i dones, la transparència, el treball en equip, la normalització i “desdramatització del dissentiment intern”, la formació interna i l’adequada promoció professional són els principals reptes que Segarra es proposa abordar en el seu nou mandat al capdavant de la Fiscalia.

Comentaris
Comparteix
771Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
771Shares