Press "Enter" to skip to content

Nou fracàs del PP: Només un 7,4% de la militància s’inscriu per elegir el nou president

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
387Shares

Nou fracàs del PP, sempre s’han autodefinit com el partit amb una base més forta d’Espanya i un dels més potents d’Europa. Els populars que sempre presumeixen de tenir 869.000 militants, sembla que alguna cosa els està fallant, i molt, ja que només 64.500 podran votar en les primàries que se celebraran el pròxim 5 de juliol per elegir el nou president del partit.

Per poder acudir a les urnes cal estar al corrent de pagament de les quotes i haver-se inscrit a aquest efecte abans de les 14.00 hores d’ahir. Només el 7,42% dels afiliats al PP compleixen amb aquests requisits, segons les dades provisionals facilitades aquesta tarda pel partit.

Madrid amb 10.020 inscrits, Sevilla, amb 3.506, i València, amb 3.862, són les ciutats amb més votants de cara a aquesta primera volta de les primàries. Els llocs on menys passió han despertat les primàries del PP són Guipúscoa, on únicament s’han registrat 88 militants, i Girona, que ha sumat 107 inscrits.

Aquestes dades contrasten amb els d’altres partits que també han celebrats primàries. Al congrés de Vistalegre II de Podem, al febrer de l’any passat, van votar 155.000 d’un cens de 456.000 inscrits. I a les primàries del PSOE de maig de l’any passat, en què els afiliats es van decantar per Pedro Sánchez, es van acostar a les urnes 150.000 militants.

Alguns dels sis candidats que concorren a aquestes eleccions ja han denunciat el sistema d’elecció dissenyat pel Comitè d’Organització del Congrés (COC). Un dels aspirants, José Ramón García Hernández, ha presentat un recurs aquest matí sol·licitant que tots els militants puguin votar en les primàries encara que no s’hagin registrat prèviament.

A més, García Hernández ha criticat que l’elecció del substitut de Rajoy es troba en dues voltes. A la primera, prevista per al 5 de juliol, votaran aquests 64.500 inscrits. Els dos aspirants que tinguin més vots tornaran a batre en les urnes al congrés del partit, previst atur els dies 20 i 21 de juliol, en el qual seran els compromissaris els que hi participin.

García Hernández considera que seria un “frau” que la decisió dels militants fos corregida pels compromissaris del partit. De moment, tot està molt obert. Els sis aspirants, García, Pablo Casado, María Dolores de Cospedal, Soraya Sáenz de Santamaría, José Manuel García-Margallo i Elio Cabanes estan en aquest moment de campanya electoral per tot Espanya.

En síntesi, no només ha caigut el PP en les enquestes, també en el nombre d’afiliats, a la participació de votacions internes, sinó que ara també se suma la desconfiança d’alguns dels postulats en el seu propi sistema de votació.

Comentaris
Comparteix
387Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
387Shares