Press "Enter" to skip to content

El jutge que va rebutjar la querella belga contra Llarena serà nomenat alt càrrec de Justícia

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1556Shares

El jutge degà de Madrid, Antonio Viejo, serà nomenat aquesta setmana secretari general de l’Administració de Justícia, la cartera que dirigeix ​​Dolors Delgado. El magistrat va rebutjar recentment cursar una petició de les autoritats belgues per advertir al jutge del Suprem, Pablo Llarena, que ha de comparèixer davant un tribunal d’aquest país el pròxim 4 de setembre a la demanda presentada en contra seu per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Viejo va considerar la sol·licitud “improcedent” davant els dubtes sobre la competència d’un altre país per examinar la instrucció a Espanya per una simple petició dels investigats en aquest procediment.

Viejo abandonarà la representació dels jutges madrilenys

La seva decisió respecte a la sol·licitud belga va ser notícia fa només uns dies, quan va transcendir que denegava cursar la petició de Bèlgica, sobre la base del Reglament del Consell de la Unió Europea que exceptua l’obligació de tramitar aquest tipus de notificacions entre països membres quan “afecten la responsabilitat de l’Estat en l’exercici de la seva autoritat”, com és el cas.

El president Puigdemont i els consellers exiliats a Bèlgica -Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí, van interposar a principis d’aquest mes una demanda civil conjunta davant la justícia belga contra Llarena per una suposada “falta d’imparcialitat “i per vulnerar la seva presumpció d’innocència. Basant-se en aquesta demanda, els investigats per presumpta rebel·lió en el procés independentista van recusar al magistrat davant del Tribunal Suprem.

Un càrrec complicat

Segons informa ElConfidencial.com, El degà de Madrid assumirà ara un càrrec complicat que li posa al capdavant de la Secretaria General de l’Administració de Justícia. Com a responsable d’aquest òrgan directiu, ostentarà les funcions d’impuls, direcció i seguiment de la seva modernització, l’ordenació i distribució dels seus recursos humans, materials i financers, les relacions ordinàries amb els seus diferents òrgans i la direcció i impuls dels processos de traspàs de mitjans materials i personals en aquesta matèria.

Des de la seva condició de jutge s’encarregarà a més de la direcció i coordinació dels secretaris de govern i de la resta dels lletrats de l’Administració de Justícia, substituint en el càrrec a Antonio Dorado, secretari judicial i vocal del CGPJ entre 2008 i 2013.

Viejo, nascut a Madrid el 1959, va estudiar Dret a la Universitat Autònoma i va ingressar a la carrera judicial l’any 1988. El seu primer destí va ser el Jutjat d’Instrucció número 4 de Badalona, ​​on ja va exercir funcions de degà. El 1995 va prendre possessió del Jutjat d’Instrucció número 20 de Madrid i des de l’any 2009 pertany a la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Madrid per elecció dels seus companys. En el seu accés al Deganat, va comptar amb el suport de les associacions Jutges per a la Democràcia i Fòrum Judicial Independent.

Comentaris
Comparteix
1556Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
1556Shares