Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Angela Merkel parla de Carles Puigdemont per primera vegada en públic

Comparteix
171Shares

El president del Govern espanyol està avui a Berlín per trobar-se amb la cancellera alemanya i la principal intenció és certificar la col·laboració entre els dos països per plantejar solucions als reptes de la UE, però aprofitaran per tractar també la crisi catalana.

Pedro Sánchez ha replicat a Quim Torra des de Berlín que cal “passar pàgina de l’1-O” un dia després que el president de la Generalitat advoqués per tornar a aquest escenari per fer efectiva la república catalana. “Hem de crear un altre 1 d’octubre al sentit d’arribar a l’objectiu que alguns tenim, que és arribar a la independència i fer efectiva la república.

“Podem parlar de moltes coses, però, per descomptat, el que va representar l’1-O és una pàgina que cal passar, per part de l’independentisme també”, ha assenyalat el president del Govern en la roda de premsa conjunta amb Angela Merkel posterior a la reunió amb la cancellera a Alemanya. Sánchez, que va acabar recolzant el 155 a canvi de la reforma constitucional de mutu acord amb Rajoy, va ser crític també amb l’actuació de l’Estat l’1-O.

Merkel sobre el President Puigdemont

La cancellera alemanya Angela Merkel ha assegurat que no se sent “incòmoda” per la presència de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont al seu país perquè la qüestió està subjecta a l’Estat de dret. “Tenim un contacte bo amb les autoritats competents i això es regeix per l’Estat de dret i no ens incomoda en absolut”, va dir Merkel en una roda de premsa conjunta amb Pedro Sánchez a Berlín.

Comentaris
Comparteix
171Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

171Shares