Press "Enter" to skip to content

Interior obre la porta a que el Major Josep Lluís Trapero recuperi el seu càrrec si és absolt

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
2634Shares

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha obert aquest diumenge la porta al fet que el més gran dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, pugui tornar a ser cap de la policia catalana quan el procés judicial que afronta per sedició a l’Audiència Nacional acabi, com espera, amb una “absolució absoluta”.

Buch ha fet aquestes afirmacions en roda de premsa, la vigília que l’Audiència Nacional estudiï aquest dilluns els recursos de Trapero i dels seus antics caps polítics, l’exdirector del cos Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior César Puig, segon de l’exconseller Joaquim Forn, contra el seu processament per sedició pel paper dels Mossos l’1-O.

Miquel Buch

“Quan es resolgui i hi hagi una sentència favorable al major Trapero, tindrà l’espai que se li guarda al cos dels Mossos com a major o, en el cas que decideixi estar en una altra ubicació que ell cregui més pertinent”

Un periodista ha preguntat llavors al conseller si, atès que Trapero té la condició de més garantida, ja que és un rang del qual no pot ser apartat, el que estava anunciant és que li guardaven la plaça de cap dels Mossos d’Esquadra, actualment vacant des que el passat 14 de juny Buch va acceptar la renúncia del comissari Ferran López seguirà al capdavant del cos, que va comandar durant l’etapa del 155 després de la destitució de Trapero.

“Si i no. Ja ho veurem. És una cosa que, en tot cas, quan acabi, que espero que acabi amb una absolució absoluta, l’espai de major és seu, el té. Si el restituïm seria cap dels Mossos, però és un fet que ja ens trobarem quan acabi el procés”, ha apuntat Buch.

En l’acte de processament, dictat el 4 d’abril, la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela imputa Trapero un delicte d’organització criminal i dues de sedició per la “total inactivitat” dels Mossos l’1-O i pel seu paper durant el setge a la comitiva judicial que registrava la conselleria d’Economia el passat 20 de setembre, en una operació contra el referèndum il·legal.

Comentaris
Comparteix
2634Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
2634Shares