Press "Enter" to skip to content

‘Foreign Affairs’ situa l’independentisme català com un dels més potents del món

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1319Shares

Des de la costa mediterrània del nord d’Espanya fins als estats insulars del Pacífic Sud, el secessionisme va en augment. El 1915, hi va haver vuit moviments que buscaven el seu propi estat independent. El 2015, hi va haver 59. Una explicació per l’augment és que ara hi ha més països dels que separar-se. Però fins i tot prenent això en compte, la taxa de secessionisme s’ha més que duplicat en l’últim segle, així és com l’article de la revista nord-americana comença el seu article sobre les regions del món que volen independitzar-se d’un estat i les formes en què cada 1 ho intenta.

La revista nord-americana de relacions internacionals Foreign Affairs situa l’independentisme català com un dels més potents del món. En un extens reportatge titulat “Go Your Own Way” (Vés pel teu camí) explica que en els últims anys els moviments independentistes han augmentat: el 1915 hi havia vuit moviments que buscaven el seu propi Estat i l’any 2015 hi havia 59.

També afirma que cada vegada hi ha més grups independentistes, Foreign Affairs explica que cada vegada són menys els que recorren a la violència per aconseguir els seus fins i posa com a exemple el cas català i l’escocès: “Catalunya i Escòcia han optat per referèndums i negociacions a comptes de fer declaracions unilaterals”, i que per això hi ha més empatia entre regions que busquen independitzar-se, en referència a les banderes independentistes catalanes a les manifestacions del referèndum escocès.

L’article expressa la seva incredulitat davant el fet que no hagi estat recompensat “aquest bon comportament” dels moviments independentistes no violents: “El Govern espanyol va declarar il·legal el referèndum català i va ignorar el seu resultat. Mentrestant, el nou membre del club d’estats del sud del Sudan va obtenir el reconeixement internacional tot i violar flagrantment el dret internacional i els drets humans durant la seva lluita per la independència”.

L’article conclou que “Seguir frustrant als grups secessionistes no evitarà que persegueixin els seus fins”, segons Foreign Affairs,de la mateixa manera, destaca la importància de buscar “millors formes de tractar els independentistes”, ja que considera que aquest és un “problema” tant dels països com dels independentistes.

Comentaris
Comparteix
1319Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
1319Shares