Press "Enter" to skip to content

Vallecas vota i guanya la República per àmplia majoria

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
3191Shares

Els veïns de Vallecas que han participat aquest dissabte en la consulta sobre Monarquia o República han votat majoritàriament a favor de la segona. Segons les dades ofertes per Vallekas Decide, plataforma organitzadora, 7.270 persones han votat, de les quals 6.490 han dit sí a la República.

La plataforma ha destacat la participació: “Amb les dades que remenem d’altres consultes populars com la de la sanitat pública, considerem hem tingut molt èxit”. De fet, ja a primera hora del matí, les paperetes s’estaven esgotant.

Uns 200 voluntaris han col·laborat des de primera hora d’aquest dissabte per poder tirar endavant una consulta que, com es detallava en les paperetes, suposa l’exercici d’un “procés constituent participatiu” per tal d’aconseguir que es “garanteixin els drets de les classes populars, les dones i els pobles”.

“Estem molt contents, la gent està votant, el reben amb molta alegria i se’ns omplen les urnes”, explicaven des de Vallekas Decide a primera hora de la tarda. Entre els votants, destaquen, s’ha comptat amb Inés Sabanés, regidora de Ara Madrid, delegada de Medi Ambient en el govern municipal i resident vallecana des de la seva joventut.

Vallekas Decide tampoc descarta estendre aquesta iniciativa a altres punts de Madrid i d’Espanya perquè és un “moviment dinàmic” que va agafant força en altres punts, com Cadis i Navarra. “Ens han robat dos referèndums: quan es va fer la llei de partits i amb la proclamació de Felip VI fa quatre anys”, afirmen.

Comentaris
Comparteix
3191Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
3191Shares