Press "Enter" to skip to content

Tabarnia crea un web per localitzar llaços grocs i fracassa després de ser ‘troleada’ per independentistes

Puntuació dels lectors

“Tú informas, otros los quitan”. Amb aquest reclam es va llançar dimarts passat la web buscandolazos.com, una eina dels anomenats GDR (Grups de Defensa i Resistència) apareguts fa uns mesos per eliminar símbols independentistes en rondes nocturnes. La idea de la web era, precisament, que els usuaris assenyalessin els punts on havien trobat aquests símbols: Carrers, edificis públics, finestres particulars o, fins i tot, esglésies.

El web va funcionar durant dos dies a ple rendiment, durant els quals es va anar omplint de punts al mapa col·laboratiu. En poques hores van aparèixer desenes de llaços, banderes i pintades assenyalats per tot el territori català. Al peu de la pàgina s’atribuïa l’autoria a la Plataforma Tabarnia, una de les associacions creades arran de la popularització del concepte després de les eleccions del 21 de desembre passat.

Les “denúncies” eren totalment anònimes, gràcies a un formulari simple a la web que només demana introduir l’adreça i el tipus de símbol trobat. El web no amaga que l’objectiu és guiar els grups que es dediquen a eliminar aquest tipus de simbologia.

Però la facilitat per denunciar ha estat també la debilitat principal de la pàgina. Quan els usuaris de les xarxes socials l’han descobert, centenars de persones han anat a boicotejar-la. El ‘troleo’ ha consistit en una cosa tan simple com assenyalar punts falsos. Entre ells llocs en què oneja la bandera espanyola, com edificis oficials i comissaries, o simples llocs grocs, com bústies de Correus.

Segons informa Eldiario.es, davant l’allau, el web ha estat desactivada, només dos dies després de la seva creació, convertint-se en l’última víctima dels ja clàssics ‘troleos’ d’internet.

✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 463
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilación Láser