Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Llibertat provisional per als membres de La Manada amb una fiança de 6.000 euros

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
379Shares

L’Audiència Provincial de Navarra ha decretat la llibertat provisional, sota fiança de 6.000 euros, dels cinc membres de La Manada, que romanien a la presó després d’haver estat condemnats a nou anys de presó per abusar sexualment i en grup d’una jove en els Sanfermines de 2016, segons han confirmat fonts jurídiques. La condemna per abús sexual i no per violació va despertar una tempesta política i social, que va desembocar en multitudinàries manifestacions sota el lema “no és abús és violació”. Diversos col·lectius feministes ja han anunciat mobilitzacions per la polémica llibertat dels condemnats.

La decisió ha estat adoptada pel mateix tribunal sentenciador i, com en el cas de la condemna, ha estat adoptada per dos vots enfront d’un, aquest últim del president del tribunal, José Francisco Cobo Sáenz, que va advocar per la pròrroga de la presó provisional de manera indefinida.

El jutge que en la sentència condemnatòria va emetre el vot particular favorable a l’absolució dels membres de La Manada, Ricardo González, ha donat suport ara la llibertat provisional, igual que Raquel Fernandino, que va votar llavors a favor de la condemna als joves sevillans . Els magistrats consideren que no es donen les circumstàncies de risc de fuga ni de reiteració delictiva.

Els condemnats podran abandonar la presó en el moment en què cada un d’ells dipositi 6.000 euros de fiança. No obstant això, un agent judicial s’ha desplaçat avui fins a les presons de Pamplona i d’Alcalà d’Henares (Madrid) per comunicar la decisió als propis empresonats.

Els cinc joves sevillans que s’autoanomenen La Manada romanen presos des que van ser detinguts el 7 de juliol de 2016, tot just unes hores després que tinguessin lloc els fets pels quals van ser condemnats a nou anys de presó per abús sexual amb prevalença, tot i que van ser absolts del delicte d’agressió sexual. Els condemnats han recorregut la sentència, que es va fer pública el passat 26 d’abril, cinc mesos després del judici.

José Ángel Penyora, Alfonso Cabezuelo (militar), Antonio Manuel Guerrero (guàrdia civil), Jesús Escudero i Ángel Boza, amb edats compreses entre els 24 i 27 anys quan van passar els fets i tres d’ells amb antecedents penals, es van “estalviar” ser condemnats per violació.

Dilluns passat, l’Audiència va començar a estudiar la petició de posada en llibertat formulada pels advocats defensors dels condemnats. La vista d’aquest recurs va estar presidida pels magistrats de l’Audiència Provincial de Navarra que van emetre la sentència. Els magistrats han valorat, entre altres circumstàncies, el risc de fuga dels condemnats, de destrucció de proves o de reiteració delictiva.

El passat 1 de desembre de 2017, després de la vista oral del judici celebrat el mes de novembre, l’Audiència Provincial de Navarra va rebutjar la posada en llibertat dels cinc acusats com havien sol·licitat igualment les seves defenses.

Comentaris
Comparteix
379Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
379Shares