Press "Enter" to skip to content

La Justícia espanyola es nega a tramitar la demanda belga contra Pablo Llarena

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
719Shares

El jutge degà de Madrid, Antonio Viejo, ha rebutjat tramitar la citació per al pròxim 4 de setembre realitzada per un jutge belga al magistrat del Tribunal Suprem que instrueix la causa del ‘Procés’, Pablo Llarena, en relació amb la demanda civil presentada en aquest país per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i quatre dels seus exconselleres.

El magistrat de Madrid s’acull a l’article 1 del Reglament 1393/2007 del Consell d’Europa que estableix que “serà d’aplicació en matèria civil o mercantil quan un document judicial o extrajudicial hagi de transmetre d’un Estat membre a un altre per a ser notificat o traslladat a aquest últim. No s’aplicarà, en particular, als assumptes fiscals, duaners o administratius, o a la responsabilitat de l’Estat per accions o omissions en l’exercici de la seva autoritat”.

Així, Viejo considera que el requeriment de Bèlgica vulnera aquest reglament i per tant aquest dimecres se l’ha tornat al jutge que va admetre a tràmit la demanda civil interposada contra Llarena per la seva presenta “parcialitat i obstinació” per seguir als membres de l’ex-Govern per un delicte de rebel·lió per celebrar el referèndum l’1 d’octubre tot i l’expressa prohibició judicial i declarar unilateralment la independència de Catalunya fora de les vies legals el passat 27 d’octubre.

Aquesta demanda civil interposada pels exconsellers de la Generalitat que es troben a Brussel·les va ser interposada després que la Justícia belga es negués a executar l’euroordre de detenció emesa per Llarena contra aquests en considerar que els fets ocorreguts a Catalunya no poden ser considerats delicte.

Comentaris
Comparteix
719Shares

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
719Shares