Press "Enter" to skip to content

CCOO confirma el tracte de favor a Urdangarín a la presó de Brieva

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
610Shares

La representació de Comissions Obreres a Institucions Penitenciàries ha denunciat el tracte de favor a Iñaki Urdangarín pel seu ingrés a la presó de Brieva, Àvila, una presó de dones en la qual no hi ha operatiu cap departament d’homes.

Per això, si s’habilita un mòdul tancat per a un únic intern, es tractaria d’un evident tracte de favor, “no justificat circumstància penitenciària alguna”.

“El que un intern pugui modificar l’organització i els serveis existents en Institucions Penitenciàries, és una anomalia de caràcter democràtic que des de CCOO rebutgem, perquè mentre s’incompleix la Llei orgànica general penitenciària en no disposar d’una cel·la per intern, com succeeix en la immensa majoria de les situacions, sembla que s’està pretenent, sota confusos plantejaments de seguretat, habilitar tot un mòdul per a un sol reclús”, diuen en un comunicat.

Plantejar, d’una banda, que a la resta de les presons dependents de la Secretària General d’Institucions Penitenciàries no es pot garantir la seguretat és reconèixer que el sistema penitenciari actual està col·lapsat.

CCOO rebutja les dues possibilitats.

És conegut per l’opinió pública que, per part de CCOO i de la majoria dels sindicats de presons es desenvolupen una sèrie de mobilitzacions i reivindicacions en defensa del servei públic de presons i de la dignificació professional del seu personal. Però no hi ha una crisi que permeti parlar d’inseguretat objectiva i personal que no es pugui solucionar amb la professionalitat del personal de Presons.

“El que no és ni sindical ni moralment acceptable és que, amb unes plantilles que tenen més de 3.400 efectius sense cobrir, tot i estar pressupostades, amb uns dèficits que disparen les agressions al personal penitenciari, entre altres mancances, es malgastin recursos assignant efectius per al desenvolupament de l’activitat penitenciària per un mòdul amb un sol reclús”.

Comentaris
Comparteix
610Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
610Shares