Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] La jutge veu indicis de delicte en els estudis de Pablo Casado i es planteja enviar la investigació del seu màster al Suprem

Puntuació dels lectors

La jutgessa Carmen Rodríguez-Medel ha preguntat al Congrés dels Diputats per la situació d’aforat de Pablo Casado.

La primera diligència en aquesta peça va ser demanar a la universitat tota la informació necessària sobre el màster de Pablo Casado en el mateix Institut de Dret Públic de la Rei Joan Carles que Cristina Cifuentes va aprovar amb notes falsificades.

La jutge assegura en l’escrit que demana la informació sobre l’aforament de Casado després d’analitzar la documentació remesa per la Rei Joan Carles. La magistrada no pot imputar a Casat en estar aforat, motiu pel qual ha de trametre la causa al Tribunal Suprem pel que fa al vicesecretari de Comunicació del Partit Popular.

Coincidint avui, 18 de juny, Pablo Casado ha fet pública la seva intenció de presentar-se a la Presidència del Partit Popular. La providència, però, porta data del passat 15 de juny.

Fonts del Congrés dels Diputats, han explicat que en la institució tenien constància del requeriment, que esperaven arribés entre avui i demà, informa Gonzalo Cortizo.

La jutge va posar en marxa aquesta investigació per si pogués haver-hi “continuïtat delictiva” i per dilucidar si el tracte de favor i la falsedat documental que investiga en el cas de Cifuentes van poder donar-se també en la promoció de Casado. La magistrada ha reclamat tota la documentació del màster i investiga també a altres alumnes del postgrau universitari.

Recordem que Pau Casado va aprovar el màster de Dret Públic de l’Estat autonòmic sense assistir a classe i cursant tan sols quatre de les 22 assignatures gràcies a les convalidacions. Quatre treballs d’uns 90 folis en total en va tenir prou per aprovar les assignatures no convalidades. Casado, que era diputat autonòmic a Madrid durant aquelles dates, ha admès que ni tan sols va arribar a entaular contacte amb els professors del màster ni va saber qui eren.

La investigació sobre Pablo Casado és una peça separada del cas Cifuentes. En el marc d’aquesta peça separada, la mateixa jutgessa ha decidit imputar a la professora Alicia López dels Mossos; l’exdirector de l’Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde; i l’anterior rector de la URJC Fernando Suárez. Als tres els cita a declarar el pròxim 1 d’agost en qualitat d’investigats.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 772
    Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser