Press "Enter" to skip to content

Ines Arrimadas encén Twitter amb aquesta piulada sobre el col·lectiu LGTBI

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
216Shares

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha exclòs la transsexualitat com una malaltia mental i ha incorporat l’ús abusiu dels videojocs com un desordre de comportament en la primera actualització de la seva Classificació Internacional de Malalties en gairebé tres dècades publicada aquest dilluns.

Després d’onze anys de treballs, l’OMS ha decidit que la transsexualitat, que és un desordre de la identitat de gènere, surti de l’apartat de malalties mentals (cosa que feia anys reclamaven les associacions LGTBI), i entri dins dels comportaments sexuals.

Desordre del comportament sexual

Es manté d’aquesta manera dins de la classificació perquè quan una persona busqui ajuda mèdica l’obtingui, ja que en molts països, si la diagnosi no està inclosa a la llista, el sistema sanitari públic o privat no reemborsa el tractament.

Però deixa de ser considerada una malaltia mental “perquè no hi ha evidències que una persona amb un desordre d’identitat de gènere hagi de tenir automàticament al mateix temps un desordre mental, encara que passi molt sovint que vagi acompanyat d’ansietat o depressió”.

A més, “si a les persones amb un desordre d’identitat de gènere se les identifica automàticament com algú amb un desordre mental, en molts països se’ls estigmatitza i pot ser que se’ls redueixi les oportunitats de buscar ajuda”.

Per la seva banda la líder de ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha volgut sumar-se a aquesta bona notícia per al col·lectiu LGTBI, però tenint en compte antigues declaracions d’Albert Rivera pel que fa al matrimoni gai i altres publicacions per part de seguidors del seu partit Twitter ha reaccionat així.

Comentaris
Comparteix
216Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
216Shares