Press "Enter" to skip to content

Rivera afirma en una entrevista ser un “boxejador” resistent, defensor de la igualtat i la llibertat de tots els espanyols a Catalunya

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
481Shares

El diari gallec “La Voz de Galicia” ha publicat una entrevista a Albert Rivera, líder de ciutadans a Espanya, on el dirigent de la formació taronja es mostra com el “salvador” dels espanyols a Catalunya i defensor de la democràcia i càrrega contra el Rajoy i el partit popular als quals sempre va donar suport durant totes les seves legislatures.

Albert Rivera, qui fins a la moció de censura es situava al capdavant de totes les enquestes, s’ha proposat recórrer Espanya al capdavant de la seva plataforma cívica, constituïda sota el nom Espanya Ciutadana a imatge i semblança del seu partit. Ahir va visitar Màlaga, on va defensar un projecte “unionista i patriòtic”.

– ¿S’ha aixecat ja de la lona?

-Bé jo la veritat és que sóc un púgil bastant resistent. Vinc de defensar la igualtat i la llibertat de tots els espanyols a Catalunya. M’he adobat al Parlament català fent oposició i hem arribat a guanyar les eleccions allà. Per tant, als que cal deixar a la lona és al separatisme i de la corrupció.

-El que està noquejat és Rajoy, que ha hagut de marxar. Nosaltres estem molt per sobre del que Ciutadans va aconseguir el 2016, lluitant per guanyar unes eleccions a Espanya i havent guanyat una a Catalunya. Per primera vegada ho ha aconseguit un partit constitucionalista. Crec que els que són a la lona són els corruptes, els que no tenen un projecte d’Espanya. I el que sí que és veritat és que la majoria d’espanyols estan descol·locats en no entendre per què Rajoy, d’una banda, i Sánchez, de l’altra, no han volgut tornar-li la veu als espanyols. El bipartidisme s’ha posat d’acord d’alguna manera perquè els espanyols no donin la seva opinió. Sánchez és president per la porta del darrere i de la mà dels separatistes. Per ser president així jo preferiria no ser-ho.

-Efectivament el que ha perdut el Govern ha estat Rajoy, però a vostè se l’ha vist molt tocat.
Estava ja tocant el poder amb la punta dels dits?

-No. Sóc una persona humil i treballadora. Els meus pares m’han ensenyat aquests valors. Si algú sap el que és treballar sent formiguetes és la gent de Ciutadans. Jo vaig estar amb un sol diputat al Parlament català i hem anat creixent per fer un canvi polític sense precedents.

-O sigui, que no s’han ensorrat.

-No ens coneixen. A l’inrevés. Ara comença tot. És un nou set, si fem servir el símil tenístic, i si veiem la fortalesa mental que es necessita en el tenis, com ho demostra Rafa Nadal.

-Li vaig a demanar que faci una mica d’autocrítica. En què creu que ha fallat? ¿Va donar per liquidada la legislatura massa aviat després de conèixer-se la sentència de Gürtel?

-És que nosaltres no hem decidit nada.-Vostè sí que va donar per acabada la legislatura. -Ja veu si està esgotada que va haver de dimitir Rajoy. No es pot tenir un Govern sustentat per un partit condemnat per tenir una trama paral·lela de corrupció. Això no ho dic jo, sinó una sentència. Nosaltres volíem eleccions, però Sánchez, que s’estava enfonsant a poc a poc, va anar a la desesperada i va sumar amb Esquerra, Bildu, Podem, amb els colpistes de Torra. O sigui, amb el millor de cada casa.

-Però aquí està (Sánchez), fins i tot il·lusionant a la gent.

-Això ho veurem. I no tots estan il·lusionats amb aquesta manera d’arribar al poder. I ja li dic una cosa, ser president no és un objectiu, és un instrument per canviar el teu país. Si no pots legislar o governar, si depens dels que volen liquidar Espanya, per això millor no serlo.

-Critica Sánchez però li va signar un pacte d’investidura. Tornarà a pactar alguna cosa amb ell aquesta legislatura?

-Jo vaig arribar a un acord amb el PSOE, però no amb Bildu, ni amb PNB, ni Podem, ni Torra ni Puigdemont. En l’acord dèiem que no calia fer un referèndum d’independència, que no havia de apujar els impostos, que no calia concedir privilegis als nacionalismes. És a dir, vam pactar amb un Sánchez bastant diferent del que coneixem avui. S’ha podemitzat.
«Vam proposar a Rajoy buscar una sortida. No va voler, es va blindar en un búnquer o en un bar»

Albert Rivera revela que mai va parlar amb Rajoy al llarg de la crisi que va portar a la seva sortida i manté que Ciutadans segueix estant en una molt bona posició per convertir-se en una opció real de Govern.

-¿Et preocupa el fet que com que ja no ets l’aliat del partit que governa caiguin en la irrellevància? Li queda una travessia en el desert fins a les eleccions?

-L’opinió pública i la publicada van per camins diferents. La publicada està cada dia intentant liquidar partits, líders, amb “peleítas” diàries. I la classe mitjana espanyola està esperant que li abaixin els impostos, que tinguin més permisos de paternitat. Si alguna cosa he après, és que cal escoltar al poble i fer el que un creu, no el que queda bé. Jo, i és molt lleig parlar d’un mateix, crec que Ciutadans ha resolt en aquests 11 anys els seus problemes.

-Creu que Rajoy i Sánchez van pactar aquesta sortida?

-Crec que tots dos van prendre les seves decisions pensant en Ciutadans. No és que sigui Sherlock Holmes, perquè és bastant evident. Sánchez estava enfonsant-se, amb Podem trepitjant-li els talons i munta aquesta jugada amb 22 partits per arribar al poder. I Rajoy en lloc de dimitir, que hagués estat un gest patriòtic, no ho va fer.

-¿Va a parlar amb vostè?

-Encara a hores d’ara no ho ha fet. Li vam proposar reunir-nos per buscar una sortida. No va voler, es va blindar en un búnquer o en un bar.

-Es veu com el Macron espanyol?

-Això ho decidiran les urnes. Macron va arribar des de circumstàncies diferents, perquè era al Govern i va muntar una plataforma. Sí que és cert que Macron ha fet una cosa molt important en liquidar l’eix esquerre i dreta i l’ha canviat per un altre eix, el del liberalisme, el de la societat oberta enfront del populisme.

Font: La Voz de Galicia JAVIER RECIO

Comentaris
Comparteix
481Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
481Shares