Press "Enter" to skip to content

El govern espanyol haurà de donar explicacions sobre l’1-O a l’ONU

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
1980Shares

L’alt comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, Zeid Ra’ad al-Hussein, hi havia fet un comunicat on es mostrava “pertorbat” per la violència que hi havia hagut a Catalunya durant l’1 d’octubre i demanava que obrir una investigació:

“Estic molt pertorbat per la violència que hi va haver diumenge a Catalunya. Amb centenars de persones ferides, emplaço les autoritats espanyoles a garantir una investigació completa, independent i imparcial sobre tots els actes de violència”

En un comunicat, Al-Hussein ha fet una crida al govern espanyol perquè, sense demora, accepti les peticions de visites de “tots els experts en drets humans que l’ONU que així ho desitgin”. Al-Hussein ha parlat de mig centenar d’experts interessats, però no ha especificat noms.

Al-Hussein demanava diàleg al govern espanyol:

L’Alt Comissionat recordava: “Les intervencions policials han de ser, en tot moment, proporcionades i necessàries”.

Per la seva banda, els familiars dels presos i exiliats que formen l’Associació Catalana de Drets Civils van encarregar un informe sobre els fets de l’1 d’octubre que aquesta setmana es presentarà a la seu de l’ONU a Ginebra.

Un informe sobre la repressió policial fet a partir de les imatges i els testimonis que han aportat més d’un centenar d’ONGs i organitzacions. I per primera vegada, Espanya s’hi haurà de presentar.

N’ha parlat al “Més324″ l’advocat acreditat del Tribunal Penal Internacional Jordi Palau-Loverdos, que explica que Espanya haurà de donar una resposta per primera vegada:

” És la primera vegada que en el Consell de Drets Humans l’estat espanyol, juntament amb la resta d’estats que estan representats a través de la seva representació diplomàtica escoltarà aquest tipus d’informe i en aquest cas serà la primera vegada que el nou govern del PSOE tindrà l’ocasió de donar una resposta, no només a través d’una declaració escrita, sinó en les intervencions orals, a aquest tipus de demandes i de peticions”.

Comentaris
Comparteix
1980Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
1980Shares