Press "Enter" to skip to content

Ribó explica la trucada de Merkel a Rajoy l’1-O: “No podem acceptar la brutalitat”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
671Shares

La cancellera alemanya Angela Merkel va telefonar durant la repressió policial del referèndum de l’1-O al llavors president espanyol, Mariano Rajoy, per deixar-li clar que “Europa no pot acceptar la brutalitat policial”, segons ha revelat el síndic de greuges, Rafael Ribó, en una entrevista amb el diari escocès The National. El diari titula amb aquesta trucada de la cancellera alemanya a la Moncloa.

Ribó diu que té proves de la trucada, encara que no té la gravació de la conversa. “L’1 d’octubre, quan la policia actuava brutalment [en els col·legis electorals] tenim proves que Merkel va telefonar a Rajoy deixant clar que Europa no podia acceptar-ho. No tinc la cinta de la conversa, però de cop i volta al voltant de les 13 i 14 hores de la tarda tot [l’aparell repressiu] es va aturar “, ha indicat.

“La policia espanyola va començar a actuar a les 9 en punt de forma brutal en diferents parts del territori. I a les 13 i 14 hores l’operatiu es va aturar totalment, quan no existia cap raó per a això, perquè si volien impedir la celebració del referèndum i obrien els col·legis electorals a les 9 del matí i seguien oberts fins a l’hora de tancar, no s’hauria aturat la repressió a la tarda “, ha afegit.

Segons Ribó, aquesta participació de Merkel és l’únic indici d’una intervenció dels polítics europeus amb els espanyols, en aquesta qüestió.

The National recorda que Ribó ha elaborat un informe sobre la violació dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya arran de l’1 d’octubre, i de la intervenció de Catalunya amb el 155, i el presentarà dimarts que ve als jutges especialitzats en drets humans a Estrasburg.

Comentaris
Comparteix
671Shares
Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
671Shares