Press "Enter" to skip to content

Google comunica al jutge del Referèndum que és “innecessari” mantenir el bloqueig de les webs de l’1-O

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
120Shares

Els dies previs a l’1 d’octubre la Generalitat i la Justícia van lliurar una particular batalla a compte de les webs del referèndum. A cada ordre judicial que ordenava bloquejar els portals habilitats per la Generalitat amb informació sobre la votació, Carles Puigdemont tuitejava una rèplica. Vuit mesos després, Google ha plantejat al jutge de Barcelona que investiga els preparatius de l’1-O que és “innecessari” mantenir el bloqueig de cinc webs del referèndum.

En un escrit de Google signat des de Mountain View (Califòrnia, EUA) el 29 de maig i lliurat al registre del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona el passat 4 de juny, la companyia tecnològica sol·licita al jutge que resolgui “el que resulti procedent en relació amb el manteniment o l’alçament “del bloqueig dels servidors de les webs del referèndum ordenat el passat mes de setembre.

La companyia assegura “desconèixer” l’estat de la investigació que el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer segueix des de fa més d’un any contra els preparatius del referèndum, però argumenta que passats més de sis mesos de l’1-O no té sentit mantenir el bloqueig dels servidors. “Google ILC considera respectuosament que el seu manteniment indefinit en el temps podria resultar innecessari per a la consecució de les fins preteses”, diu l’escrit de la multinacional.

És més, el bloqueig dels servidors de les webs de l’1-O “podrien haver fins i tot ocasionat un efecte desproporcionat o col·lateral i haver afectat projectes i continguts allotjats a Google Cloud [el sistema de servidors, allotjament de webs i bases de dades i arxius de Google] que podrien no tenir cap relació amb la investigació “del referèndum, segons exposa la companyia en un escrit al qual ha tingut accés aquest diari.

Per tot això, la companyia creu necessari que el jutge valori deixar sense efecte la suspensió dels dominis, i trasllada a Ramírez Sunyer que queda “a la seva disposició” per “aclarir o precisar el que sigui necessari”. Ara el jutge traslladarà a la fiscal l’escrit de la multinacional i emetrà la seva decisió sobre els dominis digitals de l’1-O.

És la primera vegada que Google es dirigeix ​​al jutge per les webs de l’1-O després de la gran batuda informàtica que va intentar desactivar els portals i les aplicacions en vigílies de la votació. A més de les rèpliques que difonia el mateix Puigdemont el passat mes de setembre, diversos pirates, en l’àmbit particular, van copiar els portals del referèndum suspesos. Alguns jutges han començat a exculpar els pirates informàtics.

Comentaris
Comparteix
120Shares

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
120Shares