Press "Enter" to skip to content

Quim Torra: “Aquest és el govern que ha vingut a fer fora de les institucions el 155”

Puntuació dels lectors

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a fixar els objectius del seu gabinet a través de l’explicació de les novetats que incorporen els 13 departaments que el componen. Durant el primer ple del Parlament del seu nou Govern, ha assenyalat que “aquest és el Govern que ha vingut a fer fora el 155” i que actuarà “d’acord amb el mandat de l’1-O”, un 155 que ha qualificat d'”il·legal “amb la mateixa intensitat amb què ha defensat els resultats del 21-d i el llegat del predecessor Govern de Puigdemont. També ha tornat a oferir diàleg al nou president del Govern, Pedro Sánchez, a qui ha emplaçat a dialogar amb valentia i “sense la rendició” com a punt de partida.

Torra, a més, ha tingut paraules per als funcionaris que han treballat durant els set mesos llargs d’aplicació de l’article 155:

“Si els serveis essencials no s’han vist afectats ha estat gràcies als servidors públics, als treballadors de l’Administració que dia a dia han volgut mantenir viva la dignitat i el bon servei de la nostra institució. Una vegada més, moltíssimes gràcies.”

Torra ha fet aquestes delclaracions al principi del discurs de presentació del seu govern al Parlament, en què ha informat sobre l’estructura i la composició del govern que va prendre possessió dissabte.

Durant mitja hora, el president ha desgranat les prioritats d’actuació dels 13 departaments de la Generalitat. I ha remarcat que són 13, com en l’anterior legislatura:

“Volem mantenir la continuïtat del llegat i la feina feta pels nostres predecessors”.

Una de les funcions del Departament de la Presidència serà recuperar les lleis suspeses pel TC i reiniciar les polítiques socials de l’anterior govern, perquè “els drets socials són el motor del canvi republicà”.

També el treball en col·laboració amb els ajuntaments i la creació de l’assemblea de càrrecs electes.

Des del Departament d’Economia, ha anunciat Torra, es demanarà “l’aixecament de les condicions específiques per a Catalunya imposades el novembre de 2015 per rebre partides del FLA”.

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència té l’objectiu de “garantir, enfortir i ampliar la presència, el reconeixement i la dignitat de Catalunya i les seves institucions a Europa i el món”.

També agruparà les competències sobre totes les formes de participació ciutadana.

Des del Departament de Territori es combatrà la insuficiència del parc públic d’habitatges per fer front a la dificultat d’accés a l’habitatge.

Aquesta ha estat la primera intervenció del president davant la cambra des que va prendre possessió del càrrec el 14 de maig.

La d’avu és la primera sessió de l’actual legislatura amb els consellers de la Generalitat asseguts al primer banc del Parlament.
L’última vegada que els consellers del govern van ocupar aquests seients va ser el 27 d’octubre, fa més de set mesos, en la sessió en què el Parlament va declarar la república. Aquell mateix dia el govern va ser destituït en aplicació de l’article 155.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 119
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser