Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Parlament de Catalunya crea una comissió d’investigació sobre el projecte Castor

Comparteix
1392Shares

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres crear una comissió d’investigació sobre el projecte Castor i les conseqüències que se’n deriven, després que entre el 2013 a 2014 la injecció de gas en un dipòsit submarí provoqués centenars de mini terratrèmols a les costes de Castelló i Tarragona.

La creació de la comissió d’investigació sobre el projecte Castor ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups de la cambra, encara que amb arguments diferents que han quedat reflectits a posicionar-se sobre aquesta.

La finalitat d’aquesta comissió d’investigació serà la de poder avaluar les causes, els antecedents així com “les possibles negligències o fins i tot actuacions doloses ocorregudes en relació amb el projecte Castor a Catalunya”.

Experts, especialistes, tècnics, responsables polítics i moviments socials per investigar el magatzem de gas
A aquest efecte, la comissió demanarà la compareixença d'”experts, especialistes, tècnics, responsables polítics i moviments socials” i buscarà “tenir una descripció” sobre “la implantació del projecte Castor”.

També s’analitzarà la documentació referent al projecte i la realització de “dictàmens, auditories o contra-informes”, i es valoraran “els possibles danys, conseqüències i responsabilitats” així com “una possible vulneració del principi d’interdicció d’arbitrarietat dels poders públics i de seguretat jurídica”. Finalment, la nova comissió d’investigació estudiarà “el cost i l’impacte mediambiental del projecte, així com de les fases de segellat i desmantellament”.

Comentaris
Comparteix
1392Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.