Press "Enter" to skip to content

El jutge del cas Bárcenas prorroga fins al 2020 la causa sobre la caixa B del Partit Popular

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
397Shares

La investigació judicial d’Els papers de Bárcenas segueix. El magistrat José de la Mata ha acordat aquest dimecres prorrogar dos anys més aquesta peça separada del cas Gürtel. L’instructor ha acceptat així la petició d’Esquerra Unida (IU), en contra del criteri de la Fiscalia, que demanava ia manar la causa a judici. De la Mata ha considerat que el “cas involucra gran quantitat d’investigats i no és descartable que s’hagin de realitzar perícies i anàlisi d’abundant documentació”. I, per això, fixa un nou termini per a continuar amb les indagacions: fins al 28 d’agost de 2020.

En una interlocutòria de quatre pàgines, l’instructor explica que el termini d’investigació de la causa principal de Gürtel acabava aquest 6 de juny. I, com el cas de “Els papers de Bárcenas” és una peça separada, aquesta també es veia afectada per aquest final. Davant d’aquesta situació, el magistrat ha acordat aprovar una pròrroga de dos anys per a aquesta part.

Aquesta decisió es produeix només dues setmanes després que l’Audiència Nacional publiqués la sentència de la primera etapa de la trama Gürtel i condemnés al PP. Un escrit que ha derivat en un terratrèmol polític que ha acabat amb el Govern de Mariano Rajoy.

“El cas involucra, per descomptat, a gran quantitat d’investigats, tant persones físiques com jurídiques. I és evident que ha exigit, i no és descartable que encara exigeixi, la realització de perícies que impliquen l’examen d’abundant prova”, ha justificat aquest dimecres de la Mata en el seu acte per prorrogar la investigació, on ha afegit que considera possible que calgui revisar “la gestió de persones jurídiques, privades o públiques”.

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
397Shares