Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Mariano Rajoy anuncia la seva dimissió com a líder del PP sense assumir errors

Puntuació dels lectors

Mariano Rajoy ha anunciat aquest dimarts entre llàgrimes que abandona la presidència del PP i que deixa la política després de perdre el Govern a favor del socialista Pedro Sánchez. La formació conservadora haurà d’obrir ara un període d’interinitat, pilotat pel líder sortint, que conclourà en un congrés extraordinari per elegir un nou líder. A la presidència del partit opten Alberto Núñez Feijóo, María Dolores de Cospedal, Soraya Sáenz de Santamaría, Ana Pastor o Alfonso Alonso. Rajoy va assumir la presidència del PP el 2003, per designació de José María Aznar, i des de llavors ha perdut dues eleccions generals (2004 i 2008) i ha guanyat tres (2011, 2015 i 2016), governant gairebé set anys (2011-2018) .

Rajoy ha efectuat l’anunci sense fer cap autocrítica i remarcant en més d’una oportunitat que ells sempre han estat elegits per les urnes.

“M’he sentit molt reconfortat pel vostre suport en aquestes jornades, que no han estat fàcils per a mi”, ha dit l’expresident del Govern, que també deixarà el seu escó al Congrés dels diputats. “Ha arribat el moment de posar el punt final a aquesta història. El PP ha de seguir avançant sota el lideratge d’una altra persona. És el millor per a mi i per al PP. És el millor per al PP i per a mi. I crec que també per a Espanya. I la resta no importa res”.

Rajoy posa així fi a més de 30 anys en política. Dècades en què ha estat diputat autonòmic, ministre, vicepresident i president del Govern amb el PP. Un final inesperat per a la carrera d’un polític que va guanyar fama com a gran gestor dels temps, i que en poc més d’una setmana ha passat de celebrar l’aprovació dels Pressupostos de 2018 a veure desallotjat del poder i a dimitir del partit.

La sobtada marxa del líder del partit obrirà una guerra interna per substituir-lo. Encara que Feijóo és l’aspirant que compta amb més suports, Cospedal manté per ara la secretaria general, el que li dóna gran poder orgànic. En pitjor situació està Sáenz de Santamaría, que amb la pèrdua del Govern té com a únic càrrec el de diputada nacional, pel que no té poder territorial ni una plataforma des de la qual defensar la seva candidatura. El seu futur, en conseqüència, és una incògnita.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser