Press "Enter" to skip to content

La 1 de TVE, l’única que no emet el comiat de Rajoy: En el seu lloc parla del mal temps i del “posmachisme”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
118Shares
Puntuació dels lectors

TVE ho ha tornat a fer. La 1 ha estat l’única cadena generalista que no ha emès la dimissió de Mariano Rajoy com a president del PP. Aquesta s’ha produït aquest mateix dimarts a la seu del seu partit, després de la reunió en què els populars han analitzat l’estratègia a seguir després la victòria de Pere Sánchez a la Moció de censura del passat divendres.

En el seu lloc, la cadena pública ha continuat amb l’emissió habitual d’Amigas y conocidas, en la qual en aquell moment estaven comentant el temporal que castiga la península en els últims dies.

“Para los chavales que están estudiando para selectividad es mejor que haga fresquito”, s’ha escoltat a la tertúlia. Després ha passat a analitzar el “posmachismo” i els homes que diuen no ser masclistes quan en realitat sí que ho són.

Inés Ballester i les seves tertulianes han continuat amb la seva escaleta habitual, en què sí que ha tingut un breu buit l’elecció de ministres del nou govern de Pedro Sánchez.

Després d’això, i ja amb l’abandonament de Rajoy confirmat, la cadena no ha considerat oportú informar de l’última hora i ha passat a connectar en directe amb la directora de comunicació de Puerto Banús per parlar sobre el turisme de borratxera.

Un cop acabada la compareixença, i abans de l’emissió de Torres a la cuina, La 1 ha ofert un avanç informatiu 3 minuts, presentat per Pilar García Muñiz, per donar la notícia.

Preguntats per aquesta absència de l’emissió en directe a La 1, el Consell d’Informatius de TVE ha tornat a lamentar en declaracions a Vertele que no hagi estat a l’altura “com cada vegada que hi ha hagut esdeveniments que així ho requerien”.

Des de l’òrgan dels treballadors recordaven, per exemple, que tampoc es va emetre la declaració de Rajoy com a testimoni en la Gürtel i que “amb l’excusa que hi ha un Canal 24 hores” no s’emetin aquestes notícies a La 1 quan són d'”un interès generalitzat”, pel que haurien de tenir cabuda en el canal que té més audiència per una qüestió de” servei públic”.

Aquest cas se suma a altres recents en què la cadena pública ha decidit no aturar la seva escaleta per informar de notícies importants, com va passar amb la dimissió de Cristina Cifuentes i la sentència de la Gürtel. En el seu lloc, La 1 parlava de la fira d’Abril, vestits de núvia i successos.

Rajoy marxa: “Ha arribat el moment”

L’expresident del Govern ha comparegut davant la direcció del seu partit després de triomfar la passada setmana la moció de censura contra ell presentada per Pedro Sánchez i que va forçar la seva sortida de l’Executiu.

“Durant 37 anys he servit al partit en tota classe de càrrecs. Cap d’aquests càrrecs els he sol·licitat, per cap he barallat per desplaçar a ningú, m’he limitat a complir amb el meu deure. I ara penso que ha arribat el moment de posar punt final. El PP ha de seguir avançant sota el lideratge d’una altra persona. És el millor per al PP, per a mi i per a Espanya. Vull donar-vos les gràcies per la vostra ajuda i en tota classe de circumstàncies”, ha comentat.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
118Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser
118Shares