Press "Enter" to skip to content

Aznar demana una fusió de PP i Cs per desmantellar al secessionisme amb tot el que això impliqui

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
2012Shares

L’expresident José María Aznar, aprofitant la presentació d’un llibre a la qual acudia i les hores baixes de Rajoy i del Partit Popular ha afirmat que no se sent representat ja pel PP, tot i que se sent molt orgullós dels seus anys de Govern i d’haver dirigit el PP. Segons ha dit, està molt agraït als dirigents que el van acompanyar llavors, als espanyols que el van votar i al seu partit.

Per Aznar, Espanya viu una crisi per la secessió per un intent “cop d’Estat” des de Catalunya, una “rebel·lió” que no ha estat desmantellada. “Vaig dir que si després d’intervenir Catalunya per convocar les eleccions allà el cop seguia, la situació seria pitjor que abans. Doncs mantinc que el cop segueix”

És cert, diu l’expresident, que hi ha hagut una intervenció de l’Estat i una judicial, però Aznar avisa que no ha tornat la normalitat institucional i que aquesta no vindrà per concessions, sinó “després d’haver-hi desmantellat completament el moviment secessionista amb tot el que això implica, amb tots els seus suports […]. I si no es fa això, no s’està fent el suficient perquè Espanya guanyi als colpistes”

Aznar creu que hi ha una segona crisi, la de partits, que no és exclusiva d’Espanya. “Aquí tenim una crisi del sistema de partits i cal reflexionar sobre què fer: em sembla indispensable i necessari la reconstrucció d’un centredreta nacional que recuperi els seus senyals d’identitat, que connecti amb l’electorat de nou i defensi interessos espanyols”. “El centre-dreta espanyol avui ha estat desmantellat, està dividit i enfrontat. La superació d’aquesta situació em sembla essencial”.

En tercer lloc, Aznar ha apuntat que hi ha una crisi de lideratge derivada de la de partits i que cal atendre aquesta circumstància. “Costa entendre que els que tenen pitjors resultats, lluny d’assumir responsabilitats, són promocionats amb les responsabilitats més altes d’aquest país”, en clara al·lusió a l’arribada de Pedro Sánchez a la presidència del Govern.

“D’altra banda cal saber que el victimisme és el contrari de lideratge i que qui l’exerceix no és sinó víctima de si mateix […]. No han estat la majoria d’espanyols els que han canviat de posició, han estat els partits els que han canviat de posició i han sembrat el desconcert entre molts electors”, va afegir, aquesta vegada en clara al·lusió a Mariano Rajoy i el PP.

Borja Semper, el portaveu del PP al Parlament basc, ha criticat de manera directa a Twitter la intervenció d’Aznar afirmant que Rajoy “sabrà també ser bon expresident i no fer mal gratuït”.

Comentaris
Comparteix
2012Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
2012Shares