Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] El Govern de Pedro Sánchez mantindrà intervingudes les comptes de la Generalitat de Catalunya

Puntuació dels lectors

El Govern de Pedro Sánchez mantindrà intervingudes els comptes de la Generalitat de Catalunya, recuperarà el Ministeri d’Igualtat i crearà un Comissionat contra la Pobresa Infantil. Donarà entrada a Podem o altres forces polítiques en la renovació d’òrgans, però no en el Govern. El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assegurat avui que el Govern de Pedro Sánchez mantindrà intervingudes els comptes de la Generalitat de Catalunya, ha assenyalat en una entrevista amb Antena 3. la intervenció s’aixecarà en funció de com es vagi normalitzant la situació.

Per això, ha dit, s’han de prendre mesures que acompanyaran aquest procés de normalització, “que desitgem tots” .Ábalos també ha afegit que el PSOE manté la seva posició ferma contra la independència i ha afirmat que no hi ha hagut aliances ni negociacions amb les forces independentistes ni tampoc s’ha parlat dels presos soberanistas.El dirigent socialista ha recordat que en la reunió mantinguda amb el portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, aquest li va retreure que Sánchez cridés racista al president Quim Torra i li va demanar que es baixés el to d’hostilitat. No obstant això, segons Ábalos, des del PDeCAT no hi ha retrets al suport al 155 i només que es rebaixi la tensió en favor del diàleg.

Renovarà òrgans amb Podem

Ábalos també ha assenyalat que Podem entrarà en òrgans pendents de renovació com el Tribunal Constitucional, el Consell General del Poder Judicial o el Consell d’Administració de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE). No es tracta de “generositat” en el repartiment de càrrecs, sinó que “és temps de parlar molt” amb altres grups i de “comptar i compartir amb la majoria” del Congrés, ha assenyalat en una Antena 3. “Hi ha òrgans constitucionals que poden donar peu a representació, de Podem o qualsevol altra força. i altres que no són constitucionals”, ha afirmat Ábalos, per a qui una” representació tan plural “com la que hi ha en aquesta legislatura al Congrés i només 84 diputats del partit del govern “obliga” als socialistes a “compartir molt”.

Al Govern només hi haurà socialistes o simpatitzants

“Cal assajar i comptar amb tots”, ha asseverat, després de reiterar que aquesta pluralitat no es donarà al Govern, on només hi haurà militants o simpatitzants del PSOE. Ábalos també ha confirmat a la SER que la Presidència del Govern albergarà un Comissionat contra la Pobresa Infantil que dependrà així de forma directa de Sánchez i l’objectiu és “donar coherència a una actuació per obtenir resultats” en la lluita contra la pobresa infantil, a partir d'”indicadors clars” que permetin afrontar “aquesta xacra insuportable”.

Pel que fa al pressupost amb què es posaria en marxa aquest organisme de nova creació, Ábalos ha concretat que farà falta “tenir un pla que sistematitzi i agrupi diverses altres partides que hi pugui haver” relatives a lluita contra la pobresa. “Caldrà buscar aportacions no consignades en aquests pressupostos i veure a partir de quines modificacions pressupostàries és possible extreure’ls. Sempre és modificable dins dels marges que permet la llei”, ha postil·lat.

Aquest comissionat podria veure la llum ja demà passat, quan “el previsible” és que estigui ja el Govern conformat perquè divendres se celebri la primera reunió del Consell de Ministres. Segons ha afirmat, “es tracta de llançar un govern més equilibrat”, que estigui integrat no només per dirigents socialistes, sinó també per persones “pròximes” al partit “encara que no tinguin carnet” de militància. “El govern estarà en aquesta intersecció de rigor, serenitat i fortalesa que la societat està demanant”, ha assegurat.

Sobre aquestes persones, Ábalos ha incidit que Sánchez “ho té tot clar, però és molt reservat”, raó per la qual es mantenen les incògnites al voltant de qui seran els elegits i elegides i quina serà l’estructura per carteres del futur Govern.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser