Press "Enter" to skip to content

La jutge tarotista que portava gats als judicis té a les seves mans el futur de mil presos

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
655Shares

És compatible prendre decisions sobre milers de presos com a jutgessa de vigilància penitenciària i estar relacionada amb una consulta de tarot i vidència?

La resposta la donarà aviat el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que investiga la jutge María Jesús García, destinada a Lugo, per confirmar si consulta com vident i determinar, en aquest cas, si és una activitat compatible o no amb l’exercici de la judicatura. García és una professional que va arribar als jutjats després d’una brillant carrera universitària, a la qual persegueix la polèmica en els seus destins. Com a responsable de Vigilància Penitenciària, està encarregada del control de l’execució de les penes privatives de llibertat i de garantir els drets de tots els reclusos, qualsevol que sigui la seva situació, així com de corregir els possibles abusos i desviacions en el compliment del règim penitenciari .

La jutge es resisteix a donar la seva versió sobre aquest assumpte.

Segons informa La Voz de Galicia, ho van intentar sense èxit en diverses ocasions. Potser prefereix mantenir-se en segon pla després de les seves diferents desavinences amb la cadena de comandament judicial. El 2008 va ser multada amb 3.000 euros a Santander per criticar la Llei de Violència contra la Dona i efectuar declaracions molt polèmiques sobre romanesos i colombianes. Posteriorment, va ser sancionada a Bilbao per fumar a la sala de vistes entre judici i judici. A Santiago, ciutat en la qual va exercir abans de fer-ho a Lugo, va provocar queixes dels advocats el fet que portés un gat als judicis.

A Lugo, María Jesús García amb prou feines es relaciona amb els seus companys de professió. Així, no sol assistir als actes socials del món de la Justícia. Tampoc participa en els de caràcter reivindicatiu; almenys no ho va fer en les dues concentracions de jutges i fiscals que hi va haver a la capital de Lugo en els últims meses.La jutgessa investigada pel CGPJ té fama de ser dona de notable intel·ligència, extrem aquest que queda avalat per les excel·lents qualificacions aconseguides durant la seva carrera universitària.

El president de la junta de personal, Jesús Sánchez, diu que d’aquest cas només sap el que publiquen els mitjans i que des del camp sindical no té res a dir sobre això; correspon, ha indicat, al CGPJ decidir quines activitats són compatibles o no amb l’exercici de la judicatura.

En similar sentit es va expressar Efrén Álvarez, de CSIF. Per la seva banda, Víctor Fraga, exdirector de la presó de Monterroso i membre de l’associació penitenciària Concepción Arenal, creu que el que ha de prevaler és si un jutge o jutgessa actua en les seves decisions conforme a dret i raonant. En tot cas, és d’aplicar -assenyala- el principi de presumpció d’innocència i recorda que correspon al CGPJ decidir sobre aquest assumpte.

La llei (6/1985, d’1 de juliol) només considera compatibles amb l’exercici de la judicatura la docència, la investigació jurídica i la creació artística.

Comentaris
Comparteix
655Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
655Shares