Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Mor Álvaro Lapuerta, extresorer del PP i assenyalat per diversos imputats de la Gürtel

Puntuació dels lectors

El destí sembla no donar descans al partit de Mariano Rajoy, l’extresorer del Partit Popular Álvaro Lapuerta, una de les persones amb més poder en la gestió econòmica del partit conservador, ha mort aquest dissabte als 90 anys a Madrid.
Lapuerta va ser el tresorer dels populars entre 1993 i 2008, com a successor de Rosendo Naseiro, a proposta del llavors president José María Aznar, i antecessor de Luis Bárcenas, que actualment compleix una condemna de 33 anys de presó després de la sentència del cas Gürtel. L’extresorer va ser assenyalat per diversos imputats en el judici d’aquest cas de corrupció com a presumpte responsable d'”irregularitats en el finançament” del partit, però l’Audiència Nacional va arxivar la causa contra ell en 2016 a causa del seu mal estat de salut i la seva “demència sobrevinguda”.

Va patir una caiguda el 2013, que el va deixar durant diversos dies en coma

L’exresponsable econòmic del PP ja va patir una caiguda a l’abril de 2013, que el va deixar durant diversos dies en coma. Uns mesos abans, al febrer, Lapuerta va negar davant la Fiscalia Anticorrupció l’existència d’una caixa B en el partit i els anomenats “papers de Bárcenas” -manuscritos atribuïts a l’extresorer que li va succeir i que reflectirien les suposades comptes opacs del partit-, una cosa que la sentència Gürtel va avalar el passat 24 de maig.

Un mes després d’aquesta declaració va ser citat a declarar com a imputat pel jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, davant el qual es va ratificar. Ruz va demanar per a ell 3 anys de presó pel suposat delicte d’apropiació indeguda, finalment arxivat.

Recorda el rotatiu espanyol que Bárcenas, Ángel Acebes, Javier Arenas i altres alts càrrecs del PP imputats en el cas Gürtel van usar la invulnerabilitat judicial de Lapuerta per descarregar sobre ell totes les responsabilitats sobre la corrupció en el finançament de campanyes electorals del Partit Popular.

Nascut a Madrid el 22 de setembre de 1927, Lapuerta va cursar Dret a la Universitat Central de Madrid, va ser advocat de l’Estat i va exercir l’advocacia a Girona, Terol i Guadalajara.

Destinat a Madrid, va ser secretari del Tribunal Econòmic Administratiu Central, cap de l’Assessoria Jurídica de la Direcció General de Seguretat i delegat especial del Ministeri d’Hisenda davant els Ministeris de Governació i Treball.

A la dècada dels setanta va ser president de la Comissió d’Obres Públiques de les Corts Espanyoles i vicepresident de la Comissió de Pressupostos. Va resultar elegit diputat a les generals d’octubre de 1982, i va ser reelegit 1986, 1989, 1993, 1996 i 2000.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser