Press "Enter" to skip to content

El Govern penja una pancarta que demana llibertat per als “presos polítics i exiliats” a la Generalitat

Puntuació dels lectors

En els seus primers dies al capdavant del govern de Catalunya, una de les primeres decisions que ha pres el recentment format Govern ha estat penjar una pancarta al balcó del Palau de la Generalitat en què demana llibertat per als “presos polítics i exiliats”, en català i anglès, i il·lustrada amb un llaç groc.

Després de la presa de possessió dels tretze consellers del nou Executiu català, presidit per Quim Torra, i mentre el gabinet es reunia per primera vegada per abordar els primers passos de la legislatura, diversos treballadors de la seu de la Presidència de la Generalitat han sortit al balcó que dóna a la plaça Sant Jaume i han desplegat la pancarta, entre aplaudiments i crits de “llibertat” dels ciutadans congregats a les portes del Palau.

La pancarta està dirigida als polítics catalans presos i exiliats i als Jordis

El missatge anava dirigit als catorze polítics (més els Jordis) represaliats pel impulsar el procés d’independència de Catalunya: els exdiputats (Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull i Jordi Rull), els líders d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart i l’ANC Jordi Sánchez; i l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. I als que van fugir a l’estranger per evitar la presó, com l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, els exconsellers Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí; i la diputada de la CUP Anna Gabrie i la secretària general d’ERC Marta Rovira.

El gest ha culminat un acte molt emotiu i simbòlic, en el qual han participat els familiars dels polítics tancats i exiliats.

Es tracta del primer gest públic de Quim Torra després de l’aixecament de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, com a conseqüència de la presa de possessió del Govern, que ha tingut lloc aquest matí.

A partir d’avui, el llaç groc es pot observar a banda i banda de la plaça Sant Jaume, ja que l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ja fa mesos que ho va col·locar a la façana de l’Ajuntament, al davant d’on s’alça el Palau de la Generalitat.

A partir d’avui, el llaç groc es pot observar a banda i banda de la plaça Sant Jaume

Comentaris
COMPARTEIX !

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser