Press "Enter" to skip to content

Miquel Iceta afirma que l’acostament dels “presos polítics” no està sobre la taula de negociacions

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
209Shares

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que l’acostament a presons catalanes dels polítics i líders sobiranistes “no està sobre la taula” del nou president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “ni és una decisió que s’ha de prendre en els pròxims dies o setmanes”.

En declaracions a ‘La Sexta’, Iceta ha valorat que des del punt de vista humanitari “s’ha de fer possible que la gent es trobi el millor possible” però ha afegit que aquesta és una decisió “que han de prendre els jutges i la direcció d’Institucions Penitenciàries “i no” al fil “de la moció, negant que Sánchez s’hagi arribat a cap acord en aquest sentit amb els independentistes.

El socialista català ha reconegut que la moció impulsada pel PSOE era un moviment “arriscat però obligat” i va assegurar que si el Congrés hi hagués JxCAT i no el PDeCAT “la història hauria estat una altra”. D’altra banda, ha rebutjat la convocatòria immediata d’eleccions i ha demanat que es deixi governar el nou president, que creu que apostarà per un govern plenament socialista.

Iceta assenyala que el mandat de Sánchez és una “oportunitat” d’enfocar el conflicte català “d’una manera molt diferent del que ha fet el PP

Sobre el suport del PDeCAT, Iceta ha assegurat que Puigdemont estava “disposat” a votar en contra de la moció del PSOE i que per això s’ha de “celebrar” que qui hagués al Congrés fos el PDeCAT i no JxCAT. El primer secretari del PSC ha afirmat que se li feia difícil pensar que persones que han parlat del PP “com el gran responsable de tots els mals” estiguessin disposats a mantenir-lo en el poder. Ara, ha asseverat que els socialistes estan disposats a “oferir diàleg per desencallar la situació i treure a Catalunya del forat on els errors dels independentistes l’han posat”.

D’altra banda, va emfatitzar que Sánchez va parlar d’un “govern socialista” i per això ha valorat que “el més probable” és que estigui integrat per gent del PSOE o afí a aquesta formació, sense incorporar gent de Podem com li reclama Pablo Iglesias. No obstant, ha dit que és Sánchez l’únic que té la competència per formar aquest govern i que el PSC donarà suport sigui quina sigui la seva decisió.

El líder del PSC descarta convocar eleccions aviat

Comentaris
Comparteix
209Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
209Shares