Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Pablo Iglesias s’emociona i plora al Congrés en parlar de les víctimes de ‘Billy el Niño’

‘Billy el Niño’ s’ha convertit aquest dimecres en protagonista durant el ple al Congrés arran d’una escena del líder Podem, Pablo Iglesias. El secretari general de la formació ha demanat al Congrés dels Diputats que el Govern retiri la condecoració al “malparit” policia franquista Antonio González Pacheco, conegut com ‘Billy el Niño’, al que el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido , li ha respost que no ho permet la llei.

Entre llàgrimes, el líder de la formació estatge s’ha referit a aquesta qüestió mentre aplaudia a familiars d’algunes víctimes de González Pacheco que es trobaven a la tribuna de convidats.

“Aquest Govern no ha valorat la retirada d’aquesta condecoració”, ha dit Zoido sobre la medalla al mèrit policial de 1977 que suposa un increment del 15% en concepte de pensió vitalícia per a ‘Billy el Nen’, segons ha denunciat recentment l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH).

Zoido ha assenyalat que “ningú ha sol·licitat oficialment que es retiri” aquesta medalla i que, segons les seves dades, “no sembla que hi hagi justificació legal”, recordant que cap Govern del PSOE, abans del de Mariano Rajoy, va prendre aquesta decisió ni contra l’exinspector policial franquista ni contra cap altra persona.

“Tant de bo ho faci un ministre del PSOE”

Iglesias ha citat el relat de les víctimes del policia, algunes d’elles a la tribuna de convidats del Congrés, i s’ha mostrat confiat que la sortida del PP del Govern permeti retirar aquesta condecoració. “Vostè probablement no segueixi en aquest Ministeri molt temps”, li ha dit a Zoido, “tant de bo el ministre que nom el PSOE retiri aquesta medalla a aquest malparit”.

Zoido ha respost a Iglesias retraient que lliurin un “xec en blanc” a un Govern del PSOE quan en el passat Podem “va demanar cinc ministeris, RTVE i el CNI”. També li ha recordat la consulta sobre el xalet del líder de la formació habitada i la seva defensa dels “escraches”.

El debat s’ha acalorat i la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha cridat a l’ordre en dues ocasions al diputat Rafael Mayoral, que des de la bancada de Podem feia escarafalls i cridava “és un torturador”, en referència a ‘Billy el Niño’ . “No em va a donar lliçons de defensar un torturador, no ho he fet en la meva vida”, ha intervingut Zoido.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Comments are closed.