Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Ingressen a Soto del Real la dona de Bárcenas i l’exmarit d’Ana Mato per la Gürtel

Puntuació dels lectors

Aquesta tarda han ingressat a la presó de Soto del Real la dona de Luis Bárcenas, Rosalía Iglesias, i l’exalcalde de Pozuelo de Alarcón, Jesús Sepúlveda, exmarit d’Ana Mato. Cap dels dos ha aconseguit reunir, de moment, les fiances reclamades per l’Audiència Nacional per evitar la presó. Una furgoneta de la Guàrdia Civil els ha traslladat al centre penitenciari.

La dona de Luis Bárcenas ha de pagar una fiança de 200.000 euros. Està condemnada a 15 anys de presó pel cas Gürtel.

Així ho ha establert l’Audiència Nacional, que aquest dilluns va decidir enviar a la presó Bárcenas i els altres dos sentenciats a les penes més altes, de més de 30 anys de presó.

Rosalía Iglesias tenia fins a les dues de la tarda per formalitzar el pagament de la fiança, però no l’ha pogut aconseguir. Un cop formalitzi el pagament, la dona de Bárcenas quedarà en llibertat, amb mesures cautelars: retirada del passaport, prohibició de sortir d’Espanya sense autorització judicial i compareixences quinzenals als jutjats.

La fiscalia demanava per a ella -i deu encausats més- l’empresonament incondicional.

Fiança de 100.000 euros per a Sepúlveda

També haurà de pagar una fiança -de 100.000 euros- per eludir la presó Jesús Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo de Alarcón i exmarit d’Ana Mato. Condemnat a una pena de 14 anys i 8 mesos de presó, la fiscalia havia demanat el seu ingrés per començar a complir-la.

Com a Rosalía Iglesias, el tribunal també li imposa mesures cautelars en cas de quedar en llibertat.

Mesures cautelars per a l’exdona de Correa

L’exdona del principal encausat, Álvaro Correa, ha estat la primera de saber que no haurà d’anar a la presó. Per a Carmen Rodríguez Quijano el tribunal no ha dictat fiança, sinó mesures cautelars.

Rodríguez Quijano, condemnada a 14 anys i 8 mesos de presó, havia demanat no entrar-hi per fer-se càrrec de la seva filla de 14 anys.

Tampoc hauran de pagar cap fiança per eludir la presó José Luis Izquierdo, considerat el comptable de la trama, condemnat a 17 anys i 7 mesos; l’exregidor de la població madrilenya de Majadahonda Juan José Moreno, condemnat a 15 anys i dos mesos, i Antonio Villaverde, considerat el testaferro de la Gürtel, condemnat a 8 anys i dos mesos.

Per a tots tres el tribunal ha dictat mesures cautelars.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 520
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser