Press "Enter" to skip to content

La plantilla de RTVE exigeix la dimissió del seu cap per dir que surt als papers de Bárcenas

Puntuació dels lectors

“Destitució immediata”. La redacció de RTVE és el que exigeix, que caigui el president de la corporació, José Antonio Sánchez, per assegurar en seu parlamentària que ell apareix en els papers de Bárcenas i per “atacar” a un diputat de Podem. Unes declaracions “inadmissibles” que demostren que no és un directiu “neutral” i que peca de la “rectitud i responsabilitat exigibles a qui se situa al capdavant de la radiotelevisió pública de tots els espanyols”. A més de la seva sortida, la plantilla torna a demanar que s’activi el més aviat possible la renovació del consell d’administració de RTVE.

Els consells d’informatius de TVE, RNE i rtve.es (els òrgans professionals reconeguts per la llei i que representen la redacció) no se’n sabien avenir quan van escoltar a José Antonio Sánchez aquest dimarts, durant la seva compareixença a la comissió mixta de control de la Corporació.

A una pregunta del diputat de Podem Miquel Vila, el president de la ràdio i la tele públiques va contestar això: “Pel que fa als papers de Bárcenas, ja li ho he dit. Jo no estic ni en els papers de l’Iran, allà on es pengen a les grues als homosexuals o on es mata a cops de pedra a les nenes per donar-se una rebolcada amb el nuvi, ni on s’assassina a 150 persones per manifestar-se en un carrer com a Caracas … no, no, jo en aquests papers no estic, eh? Que quedi constància. jo estic en els papers de Bárcenas, en els papers tacats de sang jo mai hi seré”.

“Jo estic en els papers de Bárcenas, en els papers tacats de sang jo mai hi seré”, respon a la pregunta del diputat Vila

La vinculació de Sánchez amb els papers de Bárcenas no era nova, perquè ja es coneixia des de fa anys, però el que va indignar als periodistes de RTVE va ser que ho reconegués amb desimboltura en seu parlamentària i després d’una pregunta d’un diputat morat. Segons els apunts comptables de l’extresorer del PP -en presó per la sentència de la primera època del cas Gürtel-, l’avui president de RTVE (i que abans ho va ser de Telemadrid, i abans, amb José María Aznar a la Moncloa, també de RTVE) apareixia vinculat a dos pagaments realitzats pel partit en 1994 i 1995, per un valor total d’1.100.000 pessetes, tal com ja explicava aquest diari el 2014, quan va substituir a Leopoldo González-Echenique en la Corporació. El 1994, era cronista parlamentari de ‘ABC’. En 2014, el directiu va reconèixer que sí que va cobrar en negre del PP quan va ser examinat pel Congrés.

“Res a veure amb el bloqueig” del PP

La intervenció de Sánchez aquest dimarts torna a posar de manifest, per als consells d’informatius, que “no és, ni pretén ser, un president neutral”, ni tampoc exhibeix “rectitud”. El 2015 fins i tot va reconèixer que era votant del PP i que seguiria apostant per aquestes sigles. “Amb les seves afirmacions i actuacions, tant en el fons com en la forma”, el president de la ràdio i la tele públiques “no només perjudica la imatge i la credibilitat de RTVE, sinó també la de tots” els que hi treballen. “Per això exigim la seva destitució immediata, així com la posada en marxa d’un procés de renovació que culmini amb una presidència plural i independent”. Els òrgans professionals no només denuncien que Sánchez es vanta de sortir als papers de Bárcenas, sinó també li retreuen que s’encari amb el diputat de Podem.

El president de RTVE es burla de les protestes dels periodistes que cada divendres es vesteixen de negre: són una “minoria minoritària”, diu

Però Sánchez no només va reconèixer que surt als papers de Bárcenas. També es va burlar de les protestes dels treballadors i dels seus #ViernesNegroRTVE, quan els periodistes es vesteixen de dol cada divendres per denunciar l’existència de “manipulació” i “censura” a la casa i demanar el relleu a la cúpula. Per l’encara president de RTVE, només una “minoria minoritària” dels professionals de la Corporació denúncia tant la manipulació com el bloqueig. Sánchez responia així a la diputada d’Units Podem Noelia Vera, que li va preguntar si “no sent res quan veu sortir als treballadors de negre a la pantalla divendres després divendres”, “si no se li cau la cara de vergonya” quan sent les crítiques de les associacions periodístiques, si “té la sang tan freda”.

“Els treballadors no, una minoria minoritària. ¿Els sis mil i escaig? Què va, per a res”, va respondre resolt Sánchez. El cap de RTVE va afegir que ell no té res a veure amb la renovació de RTVE, “un misteri tan inescrutable com el de la creació de l’univers”. “Jo què tinc a veure amb el bloqueig del PP, si és que aquest bloqueig ha existit […]. Ningú a Espanya, ni els serveis d’intel·ligència més sagaços del món, pot saber què ha passat amb aquesta llei”, va assegurar . Va recordar que el seu mandat venç el 22 de juny i fins llavors es poden posar en marxa els tràmits per substituir-lo. “Los milagros existen […]. Hasta junio podrán echarme o ir yo a por tabaco”, , va dir el president, després de retreure als diputats que no hagin fet “absolutament res” des que el setembre passat s’aprovés la reforma de la llei per propiciar el seu relleu, informa EFE.

El parlamentari socialista José Miguel Camacho li va dir llavors que la llei no es va canviar per fer-lo fora, sinó per tornar a una “televisió plural”. Guillermo Díaz, de Ciutadans, també va condemnar la “cridanera instrumentalització” de RTVE a favor dels conservadors. “El PP creu que RTVE és una extensió de Gènova”. El popular Ramón Moreno, mentrestant, es va escudar en el fet que és l’oposició qui ha “dilatat i truncat” el relleu a la casa per tirar endavant un concurs públic que és “un nyap jurídic i sense garanties”. Proposta de concurs que, tot i això, es va refer en aquesta setmana, per tal que la Mesa del Congrés del pròxim 5 de juny l’aprovi.

Sánchez també s’ha referit a les dimissions que es van produir al centre territorial de València per la censura a les paraules de la secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez Castro, després de les esbroncades d’uns pensionistes al president del Govern, Mariano Rajoy. El cap de RTVE gairebé es va mofar. “Hi haurà dimitit per el que els donés la gana”, ha assenyalat, per defensar l’actuació de la casa i subratllar que són els directors dels mitjans els que decideixen quin contingut s’emet.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 30
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser