Press "Enter" to skip to content

El “New York Times” carrega durament contra Dastis: “España no mejorará así la imagen “

Puntuació dels lectors

El Ministeri d’Exteriors ha creat els Premis de Periodisme Palacio de Viana. Un guardó dotat amb 12.000 euros per al corresponsal estranger que parli millor d’Espanya. La intenció del ministeri que dirigeix Alfonso Dastis -segons publica el digital El Confidencial- és contrarestar la visió que han recollit els mitjans de comunicació internacionals sobre el conflicte entre l’Estat i Catalunya.

Als “Palacio de Viana” hi hauràn premis per a dos articles sobre política exterior, un de premsa escrita i l’altre per a ràdio i televisió. Però n’hi haurà un tercer que és el que comença a aixecar polèmica. Es tracta de destacar l’article d’un corresponsal estranger que més contribueixi a millorar la fama d’Espanya a l’exterior.

Els premis són iniciativa de la Direcció General de Comunicació e Informació Diplomàtica i disposaran d’un pressupost total de 36.000 euros. Des de la subsecretaria del Ministeri d’Afers Estrangers consideren que és un premi de periodisme i política internacional per reconèixer les peces d’opinió i informatives que contribueixin a la difusió del paper d’Espanya.

Article del “New York Times”

El diari britànic The Times ha publicat un article del seu corresponsal, Graham Keeley, on carrega contra la decisió del ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis, de donar un premi de 12.000 euros al periodista estranger que parli millor d’Espanya.

En un article titulat Espanya no millorarà la imatge pagant periodistes, Keeley assegura que aquest premi és el “que jo o qualsevol altre corresponsal que es preï preferiria no guanyar, tot i els generosos 12.000 euros del guardó”.

L’article fa una recomanació al Govern espanyol. “Si Espanya vol millorar la seva imatge, el millor és que expliqui les seves actuacions a Catalunya”, afegeix.

The Times descriu Espanya com un país amb una “burocràcia embogida” i “tradicions excèntriques”, en al·lusió als bous, però també afirma que és un país “bonic”.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser