Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] El president Quim Torra substitueix els quatre consellers vetats per desbloquejar el Govern català

Puntuació dels lectors

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha decidit prendre la iniciativa després del veto definitiu del Govern espanyol als consellers absents (a la presó o exiliats a Bèlgica) i ha optat per substituir-los per persones sense comptes pendents amb la justícia. D’aquesta manera, Elsa Artadi passarà al departament de Presidència i s’incorporarà a Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; la republicana i secretària de la Mesa, Alba Vergés, rellevarà Toni Comín al capdavant de Salut; Damià Calvet assumirà Territori i Sostenibilitat, i Laura Borràs, Cultura.

La Moncloa no publicarà el nomenament dels consellers perquè no és “viable jurídicament”

La Moncloa assegura que no publicarà al Diari Oficial de la Generalitat el decret de nomenament del nou govern de la Generalitat perquè no ho veu “viable jurídicament”. L’informe encarregat als serveis jurídics de l’Estat determina que la decisió del president de la Generalitat, Quim Torra, no s’ajusta a la legalitat.

En una carta dirigida al secretari del govern de la Generalitat, el secretari d’Estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, considera que la proposta que fa Torra no és “vàlida ni eficaç” en relació a “quatre persones”, en referència a Jordi Turull i Josep Rull, empresonats a Estremera, i Toni Comin i Lluís Puig, que són a Bèlgica.

En la carta, Bermúdez de Castro recorda al secretari del govern el “control de legalitat” que segueix tenint l’executiu espanyol sobre els actes de la Generalitat com a conseqüència de l’aplicació de l’article 155.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser