Press "Enter" to skip to content

L’ISS holandès denuncia pressions de l’ambaixada espanyola per canviar el seu programa sobre la cultura catalana

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
2735Shares

Situat a l’Haia, l’Institut Internacional d’Estudis Socials (ISS) és una escola internacional de postgrau de ciències socials crítiques.
ISS és una comunitat internacional molt diversa d’acadèmics i estudiants de tot el món, que reuneix persones, pensaments i idees en un entorn multidisciplinari que nodreix, fomenta i promou el pensament crític i porta a terme investigacions innovadores sobre problemes socials fonamentals.

Periòdicament organitzen esdeveniments en els quals intervenen estudiants, professors i altres professionals especialitzats en diferents àmbits, aquesta setmana seria la de Catalunya, dedicada a la seva llengua, cultura, política i al voltant de la qual es generarien exposicions sobre la seva situació actual.

Com cada any quan es parla d’una regió es presenten treballs, anàlisi al voltant dels quals es genera un debat entre els assistents a l’esdeveniment, però aquest any ha estat diferent, ja que segons ha informat el comitè d’estudiants organitzador de l’esdeveniment mitjançant publicacions en els seus perfils oficials de les xarxes socials han rebut pressions per part de l’ambaixada espanyola a Holanda perquè canviïn la seva programació corresponent a “la setmana catalana” per una altra.

Com han expressat sorpresos en els seus comptes de les xarxes socials aquesta reacció inesperada per part de l’ambaixada espanyola no ha caigut gens bé, igualment han decidit seguir endavant amb l’esdeveniment.

Comunicat de l’ISS International de Holanda

Hola nois, tinc una petició molt important per a tothom. Com vostès saben, el comitè internacional està tenint la setmana de Catalunya aquesta setmana i tenim diversos esdeveniments planejats. No obstant això, hem rebut pressió per part de l’ambaixada espanyola per canviar els nostres programes al seu gust. Nosaltres, com a Comitè Internacional, creiem i donem suport els nostres esdeveniments, i els agraïm, com a estudiants de desenvolupament o qualsevol ment crítica, que participin i ens donin suport. Els demano que vinguin als esdeveniments d’aquesta setmana en solidaritat amb la llibertat de parlar d’idees pròpies. Esperem que participin com a persones de ment crítica i oberta i gaudeixin de l’aprenentatge sobre els actuals assumptes mundials.

El calendari d’esdeveniments d’aquesta setmana és:

Debat sobre l’educació de l’idioma català a les escoles espanyoles @ DIMARTS 6 PM A AULA A (iss)
Debat sobre el futur polític de Catalunya amb un panell d’experts @ DIVENDRES 6 PM A AULA A (iss)
Els esdeveniments seran transmesos en viu en aquest facebook!

Fins i tot un usuari de Twitter ha etiquetat el compte del govern holandès sobre aquest tema:

l’Institut Internacional d’estudis socials a Den Haag, nl, intimidat per l’Ambaixada d’Espanya (!) en els països baixos per canviar el programa d’un esdeveniment sobre llengua i cultura catalana. Vergonya!

@Rijksoverheid, M’agradaria saber com és possible una interferència tan ridícula?

I des del compte de Twitter del Govern li han respost que contacti amb el ministeri d’educació holandès.

Comentaris
Comparteix
2735Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
2735Shares