Press "Enter" to skip to content

L’Ibex 35 perd un 6,1% en una setmana arrossegat per la banca i el deute espanyol

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
195Shares
Puntuació dels lectors

La incertesa política torna a arrossegar als mercats.

Les primes de risc d’It√†lia i Espanya es disparen i s’enfonsen a la banca. L’Ibex ha perdut un 2,49% en la seva cinquena sessi√≥ de caigudes fins als 9.521,30 punts i acumula ja un descens del 6,1% en una setmana.

La inestabilitat pol√≠tica a It√†lia i Espanya segueix provocant una allau de vendes en els mercats tant de bons com d’accions. L’Ibex encadena cinc sessions a la baixa en qu√® s’ha deixat un 6,1% i ha tancat en negatiu en deu de les 12 √ļltimes sessions. El selectiu espanyol ha tancat en 9.521,30 punts i s’acosta als m√≠nims de l’any.La incertesa pol√≠tica i la major aversi√≥ al risc han accelerat les desinversions en els bancs, el sector de m√©s pes en l’Ibex. Santander i Bankinter van caure ahir m√©s d’un 2%. Per√≤ el correctiu s’ha agreujat avui en el sector amb la caiguda del preu dels bons. Sabadell s’ha desplomat un 6,82% i Santander, un 5,43%. Bankia ha retallat un 5,20%; CaixaBank, un 4,65% i BBVA, un 4,17%. En les cinc √ļltimes sessions els bancs de l’Ibex han perdut prop de 20.000 milions de capitalitzaci√≥.

El sector acapara tres de les quatre majors caigudes de l’√≠ndex selectiu des de principi d’any (nom√©s per darrere de Dia), i Bankia, BBVA i Santander superen els dobles d√≠gits de p√®rdues des de l’inici de 2018. Les tempestes pol√≠tiques i en el deute han est√®s el c√†stig a Mapfre. La cotitzaci√≥ de l’asseguradora ha caigut un 4,01% i ha entrat en p√®rdues en el que va d’any. El deteriorament en el mercat de deute ha elevat la pressi√≥ sobre les companyies de serveis p√ļblics, llastades igualment des de la setmana passada per la incertesa pol√≠tica. Despr√©s de les √ļltimes caigudes sofertes, els analistes de Goldman Sachs han traslladat el seu suport a Red El√©ctrica. La firma nord-americana ha retirat la seva recomanaci√≥ de ‘vendre’ i ha elevat el seu potencial fins als 17 euros.

Tot i la millora del consell, Red El√©ctrica no ha pogut evitar el corrent venedora i els seus t√≠tols s’han depreciat un 1,32%. Goldman tamb√© ha revisat el preu objectiu d’Enag√°s (-2,39%) i l’ha rebaixat fins als 22 euros, per sota dels 22,84 euros amb qu√® ha tancat avui. L’aerol√≠nia IAG ha ofert m√©s resist√®ncia a les caigudes (-0,53%), i es mant√© prop dels 8 euros per acci√≥, aprofitant la recent correcci√≥ en el preu del petroli. Tres pesos pesants de l’Ibex com Repsol (-0,13%), Inditex i Telef√≥nica (-0,98%) han contribu√Įt almenys a moderar els descensos. El gegant t√®xtil ha retallat l’1,41% i mant√© els 28 euros per acci√≥. L’espiral baixista de l’euro aquesta jugant a favor d’Inditex, que publicar√† els seus resultats en dues setmanes. Els analistes de Kepler veuen marge per a noves pujades, en ajustar el seu preu objectiu a 30,3 euros per acci√≥.

Prima de risc

A l’igual que en sessions anteriors, un factor clau en l’evoluci√≥ de la borsa espanyola ha tornat a ser el comportament del deute p√ļblic. Les alertes que generen altres eleccions a It√†lia i el nou escenari d’inestabilitat pol√≠tica a Espanya han accelerat la desbandada en el deute perif√®ric. A Espanya, la prima de risc es va disparar ahir des dels 98 punts b√†sics a qu√® va baixar en l’obertura fins als 118 punts. Les vendes van elevar la rendibilitat exigida al seu bo a deu anys fins a l’1,5%, amb els inversors pendents de la tramitaci√≥ de la moci√≥ de censura i de la debilitat dels suports per a la continu√Įtat del Govern de Mariano Rajoy. En la sessi√≥ d’avui la prima de risc ha pujat fins a superar els 130 punts b√†sics, tot i que ha arribat a marcar nous m√†xims per sobre dels 140 punts.

Comparteix

Comentaris
Comparteix
195Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser
195Shares