Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Alfonso Guerra titlla de “nazi” a Quim Torra i el President li respon al Twitter

Comparteix
0Shares

Als seus 77 anys, Alfonso Guerra ja no calla res. El que va ser vicepresident del Govern amb Felipe González va atacar ahir amb duresa ahir el president de la Generalitat, Quim Torra i li va dir clarament que era un “nazi”. Un insult que el mandatari català considera “intolerable i menyspreable”.

Guerra va exposar davant del micròfon groc que un dels principals problemes actuals és que “tothom s’amaga i ningú vol dir el que pensa. Ara tenim un president de la Generalitat que parla exactament igual que un nazi, però no, diem que és supremacista, no fos cas que s’enfadi. És nazi. Si fa tres anys ens diuen que el president havia de ser un nazi no ens ho haguéssim cregut, però ara es pren amb naturalitat”.

Guerra li demana a Sánchez que valori el cost d’una moció de censura amb el vot dels independentistes

Un altre punt calent de l’entrevista de Guerra a la SER va ser sobre la moció de censura de Pedro Sánchez a Mariano Rajoy. “En presentar-la deixa sense efecte les opcions a què reaccionés el president del Govern (…) el problema és el cost que això pugui tenir des del punt de vista de la legitimitat i el crèdit que tingui la societat. Hi ha gent a veure el PSOE accedint al govern gràcies al vot d’independentistes o populistes no li agradarà segur. Això cal calcular”, va afirmar.

Com era d’esperar, l’atac de Guerra a Torra va tenir ahir a la nit la seva resposta a Twitter. El president li reclama a l’històric dirigent del PSOE que retiri immediatament aquest “insult intolerable i menyspreable i que mai torni a utilitzar-la ni contra mi ni contra cap demòcrata”. A més, Torra li ha enviat a la seu socialista un llibre que va editar ell mateix sobre un català, anarquista i mestre que va patir l’horror de Mauthausen, ‘Contes negres vora el Danubi’.

Guerra no ha estat l’únic socialista a carregar contra Torra. Pedro Sánchez l’ha acusat de “racista” pels seus tuits i articles del passat i José Zaragoza va voler titllar-lo de “xenòfob”, però el tret li va sortir per la culata. La relliscada es va produir quan el president va compartir a la xarxa una frase del poeta Màrius Torres: “Arribant a Lleida, allà on la terra no sabrà mai mentir”.

Saragossa va llançar de seguida la seva teoria assegurant que Torra estava citant Phillipe Pétain, “president de la França col·laboracionista”. “En la seva línia xenòfoba. Vergonya que sigui el president”, ha criticat el diputat del PSC al Congrés. Els usuaris de Twitter van sortir en massa per fer-li veure que estava equivocat.

El mateix Torra es va dirigir a Saragossa per recordar-li que el seu era un vers de Màrius Torres i li va compartir el fragment d’on l’havia extret. “Tens raó, quan un es confon s’han de demanar disculpes. Li demano perdó”, va acabar escrivint el socialista. Unes paraules que ja han estat acceptades pel mandatari català.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.

0Shares