Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] El Congrés admet a tràmit la moció de censura contra Rajoy presentada per Sánchez

Puntuació dels lectors

La Mesa del Congrés ha acceptat la moció de censura contra Mariano Rajoy presentada per Pedro Sánchez divendres. La presidenta de la Cambra, Ana Pastor, ha obert un termini de dos dies perquè la resta de grups puguin presentar altres mocions amb candidats alternatius.

Pastor haurà de posar data per al debat que podria celebrar-se aquesta mateixa setmana, i el PSOE necessitaria majoria absoluta per obtenir la presidència.

La Mesa del Congrés ha donat llum verda en la reunió d’aquest matí a la tramitació de la moció de censura de Pedro Sánchez. De moment, l’òrgan de direcció de la Cambra baixa s’ha limitat a qualificar-la i a enviar-la als grups parlamentaris, però no ha fixat una data per a la celebració del ple on es debatrà la moció.

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, parlarà amb Sánchez abans d’assenyalar aquest ple, però a la Cambra es treballa amb la idea que els tràmits no s’allargaran gaire. El dia 5 de juny guanya punts en les apostes, perquè per a aquesta setmana no està fixat un ple ordinari, però també es planteja que el debat pugui celebrar-se entre el 12 i el 13 de juny.

La moció de censura de Sánchez serà la segona d’aquest període de sessions. El líder de Podem, Pablo Iglesias, ja va planejar una moció contra Mariano Rajoy al juny de l’any passat. La moció no va prosperar, ja que va ser rebutjada amb 170 vots en contra, 82 vots a favor i 97 abstencions.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 225
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser