Press "Enter" to skip to content

Méndez de Vigo: Rajoy no dimiteix perquè el que necessita Espanya és l’estabilitat que li garanteix el PP

Puntuació dels lectors

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat aquest dilluns que “el president del Govern és una persona que no dimiteix perquè creu que el que necessita Espanya és estabilitat i l’estabilitat la dóna el Govern, no una moció de censura”. “Li puc assegurar que el president del Govern no dimitirà”, ha sentenciat.

En una entrevista a la COPE, el també portaveu del Govern es referia a les possibles conseqüències de la moció de censura presentada pel PSOE de Pedro Sánchez al fil de la sentència condemnatòria al PP pel cas Gürtel, una maniobra que, a parer seu , és una “frivolitat” que obeeix exclusivament al seu “ambició” per arribar a La Moncloa.

En aquesta línia, ha parafrasejat al secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que l’any 2017 va dir en rebutjar el seu suport a la moció de censura presentada pel Podem contra el Govern que una moció de censura “es treballa, es construeix i es busquen els suports abans de presentar-la i fins i tot d’anunciar-la”. Ara, afirma, Sánchez ha incorregut en aquests mateixos errors.

“L’ansietat, l’ambició de ser president del Govern després d’haver perdut dues eleccions, es veu clarament en el senyor Sánchez, que la presenta sense suports, sense programa ni res de res, simplement perquè vol ser president del Govern”, ha assegurat , per incidir que per al líder del PSOE “és més important” la seva pròpia aspiració “que l’estabilitat” d’Espanya.

“PODRIEN CUADRAR ELS NÚMEROS, PERÒ CAL GOVERNAR”

Méndez de Vigo ha reconegut que “tal com ho ha plantejat, podrien donar els números” i tirar endavant la moció, una cosa “aritmèticament possible”, però “després cal governar l’endemà “i ha plantejat que si es qüestiona l’estabilitat del Govern de Rajoy amb 135 diputats,” Com es dirà a un govern que té 86?”.

A més, assegura que la perspectiva de convocatòria d’eleccions no és tal. “L’únic que hi ha aquí és una moció que ha presentat Sánchez i que si té 176 vots va portar a la presidència del govern i ni eleccions ni res, perquè ja ha dit que no les convocarà i amb la perspectiva electoral que té, és clar que no ho va a fer”, ha destacat.

S’ha referit així mateix a la posició de Ciutadans, que defensa una “moció de censura instrumental” en el cas que el mateix Rajoy no convoqui eleccions. “El que no és possible és inventar-se coses que no existeixen i la moció instrumental no existeix i no hi ha cap possibilitat de cercar una moció instrumental”, ha tancat.

“Hi ha una moció de Sánchez –prossegueix el portaveu del Govern– i si prospera amb Cs i els ‘Frankenstain’ (en relació als nacionalistes), al final serà president del govern i ja ha dit que no dissoldrà el govern espanyol, que governarà”. Es pregunta així a costa de què suports arribaria a la Moncloa i també, amb quins pressupostos governaria, havent votat en contra dels dos últims. “No és fàcil ara inventar-se les coses”, ha comentat.

EL GOVERN ANIRÀ A DEFENSAR PER “DIGNITAT I VALOR”

Quant al debat de la moció, que avui serà qualificada per la Mesa del Congrés i es fixarà una data, Méndez de Vigo ha assegurat que el president del Govern anirà a “defensar “el que ha fet l’executiu aquests anys ja” explicar les conseqüències “que la iniciativa tiri endavant.

“Tenim dignitat i valor i som molt conscients de tot el que hem fet en aquests anys i estem orgullosos”, ha destacat Méndez de Vigo, després de recordar que “quan hi ha una moció de censura presentada, el govern no pot dissoldre les càmeres “i” l’únic que pot retirar-la és el PSOE”.

Pel que fa a la condemna per la Gürtel que sustenta la moció de censura, Méndez de Vigo ha criticat que “no ha caigut del cel” i que és el mateix cas que va motivar la moció plantejada l’any passat per Podem. “Són fets de 2003. La primera iniciativa judicial és de 2009 i com a Espanya no hi ha secret de sumari –ha ironitzat–, jo ja sabia què anava a ocórrer”, ha comentat.

“Crec que la corrupció indigna i desanima –ha afegit–, però més als que som del PP, perquè no ens agrada, però aquest cas no és nou, no ha caigut del cel, porta des de 2009 i ho hem vist en la premsa cada dia, sabíem per on anava, i són fets de 2003 de dos municipis”.

Sobre la petició de disculpes per aquest cas, Méndez de Vigo ha destacat que el president del Govern el 2013 ja va dir el Ple del Congrés que es va celebrar al Senat “que lamentava els fets”. “Em sembla una mica infantil aquesta idea que cal demanar perdó cada dia”, ha afegit.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 2.3K
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser