Press "Enter" to skip to content

Eduardo Zaplana va rebre més de 6 milions de les empreses dels Cotino

Puntuació dels lectors

La titular del Jutjat d’Instrucció nombre de 8 de València, encarregada de les investigacions de l’operació Erial, atribueix a l’expresident de la Generalitat i exministre de Treball Eduardo Zaplana fins a una desena de delictes, entre ells els d’associació il·lícita i grup criminal. Així mateix, considera que l’exdirigent popular va rebre comissions per un muntant d’uns 6,4 milions d’euros procedents d’empreses de la família Cotino. La jutge investiga a Zaplana, a qui va enviar a la presó sense fiança, pels delictes de suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, frau en la contractació, tràfic d’influències, falsedat documental, blanqueig de capitals, associació il·lícita per delinquir, grup criminal i delicte fiscal. Estima a més que pot tenir fons ocults a Andorra, Uruguai i Paraguai.

En el seu acte, la magistrada es refereix a adjudicacions a Sedesa -empresa de la família Cotino de part de les ITV i del pla de Parcs Eòlics de la Comunitat Valenciana, aprovades en l’època de Zaplana al capdavant del Govern valencià i per les quals considera que l’expresident va rebre «suborns en perjudici d’altres empreses concurrents, generant amb això importants beneficis», que xifra en 6,4 millons. També ha dit que el pagament de les comissions «es va efectuar a l’estranger per a retornar els diners a Espanya, encobrint- el veritable origen d’aquest, que ha estat utilitzat per a l’adquisició de béns». La instructora vincula Zaplana amb un desviament de fons realitzat fa 12 anys a través d’una societat, i implica a tres més en el retorn dels diners suposadament desviat.

Durant la seva compareixença dijous davant la jutgessa, Eduardo Zaplana es va acollir al seu dret a no declarar i únicament va parlar el seu advocat. El fiscal anticorrupció va demanar presó provisional, comunicada i sense fiança a l’entendre que existia risc de fuga i ocultació de documents. La defensa de l’exministre i expresident valencià Eduardo Zaplana ha recorregut la interlocutòria de presó en considerar la mesura «innecessària i desproporcionada», i que no hi ha «cap risc objectiu de destrucció de proves». També rebutja el risc de fuga tant per l’«arrelament personal i familiar» de l’exdirigent popular com per la «greu malaltia» que pateix des de fa anys, i que requereix cures contínues i diaris».

Comentaris

COMPARTEIX !
  • 171
    Shares

Comments are closed.

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser