Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Un informe jurídic obliga al Govern Espanyol a publicar el nomenament dels consellers

Puntuació dels lectors

El dictamen de la Comissió Jurídica Assessora sol·licitat pel president de la Generalitat, Quim Torra, conclou que l’Estat ha de permetre la publicació dels nomenaments al DOGC i avala que els consellers absents poden prendre possessió del seu càrrec.

Després d’haver rebut el dictamen, Torra ja ha anunciat, en un comunicat, que demanarà mesures cautelaríssimes urgents al TSJC i que no descarta emprendre accions legals davant el bloqueig del govern espanyol a la formació del govern de Catalunya.

Entre aquesta mesures, la Generalitat no descarta una querella contra Rajoy per prevaricació.

El dictamen, que s’ha fet públic aquest migdia, deixa clar que el govern espanyol no pot impedir la publicació del decret de nomenament dels consellers al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), ni tampoc evitar la presa de possessió del nou executiu català.

Torra no descarta presentar una querella per prevaricació contra Rajoy si manté el bloqueig a la publicació al DOGC

Després de l’informe dels lletrats, Quim Torra demanarà mesures cautelars al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i no descarta emprendre accions legals “pel bloqueig del Govern” a la formació del Govern. En les pròximes hores, a més de sol·licitar les cautelars, Torra enviarà una carta a Rajoy informant del dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, informa el comunicat.

Si el Govern manté “la seva actitud inacceptable de bloqueig a les atribucions del president” Torra adoptarà les mesures legals pertinents, entre les quals no es descarta una querelles per prevaricació contra Mariano Rajoy.

El Govern, que manté intervinguda la Generalitat amb el 155 pel nomenament de polítics a l’estranger i empresonats com consellers del Consell Executiu del nou president, no s’ha publicat al DOGC ni en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) els nomenaments, pel que no són efectius.

Pablo Llarena va rebutjar deixar en llibertat a Jordi Turull i Josep Rull perquè puguin prendre possessió. El magistrat instructor del Tribunal Suprem ja havia impedit que diputats electes empresonats acudissin com a candidats a un ple d’investidura, com va ser el cas de Jordi Sànchez, encara que hi hagués un precedent d’un pres d’ETA que sí que va anar al Parlament basc.

Junts per Catalunya i la CUP han apostat per seguir endavant amb els seus plans al marge del DOGC, que està en mans del Govern pel 155, mentre que ERC evitava pronunciar-s’hi. Aquest dijous a El Món a RAC1 Pere Aragonès, que serà pes fort del gabinet de Torra, va plantejar a l’Executiu que publiqui els nomenaments i després els impugni si no li agraden.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser