Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La Policia Local i els Mossos impediran la plantada de creus grogues a la platja de Mataró

Comparteix
300Shares

La Policia Local de Mataró i els Mossos intervindran el diumenge per impedir que es dugui a terme la plantació de creus grogues que està prevista a la platja del Varador diumenge que ve. Ho ha explicat l’alcalde de la ciutat, David Bot (PSC), després d’una reunió extraordinària de la Junta de Seguretat Local. “Estem preocupats per la plantada perquè tenim constància que coincidirà amb manifestacions de signe contrari amb el perill i el risc que això significa”, ha apuntat Bot que ha advertit que “la millor manera d’evitar el conflicte és que la plantada no es faci” . Així mateix va recordar que aquesta activitat “no compta amb l’autorització del departament de Territori i Sostenibilitat”. Per tot això ha fet una crida perquè “tothom ho pensi” i va recordar que Mataró és una ciutat plural.

“L’escenari ens té preocupats”, ha reconegut Bot que ha recordat que la plantada que es va fer el passat 21 de maig a Canet de Mar va acabar amb enfrontaments. Per això ha fet una crida perquè “tothom s’ho pensi” i es va mostrar convençut que la majoria de ciutadans de Mataró prefereixen ser coneguts “per la qualitat de la ciutat i no pels conflictes que puguin donar-se en la mateixa” . L’alcalde va explicar que a la reunió extraordinària de la Junta de Seguretat Local s’ha abordat el possible escenari de diumenge i s’ha acordat un dispositiu “proporcionat” per garantir el desenvolupament d’una prova esportiva i la seguretat de tots els ciutadans.

Pot indicar que la sessió també ha servit per confirmar que la plantada de creus convocada suposadament per l’ANC “no compta amb l’autorització pertinent” de la Generalitat. “Les instruccions són clares i serà la policia la que ajusti la resposta a la demanda que es produeixi tenint en compte que les premisses són que aquesta és una activitat sense autorització i que l’objectiu és evitar el conflicte”, ha detallat Bot que ha advertit que “la millor manera d’evitar-ho és impediré la plantada”.

Per la seva banda, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha assegurat avui que no ha convocat cap plantada de creus grogues a la platja de Mataró per a aquest diumenge per reivindicar la llibertat dels sobiranistes presos. Fonts de l’organització han assegurat que l’ANC no té res a veure amb la polèmica acció. “Hem compartit el cartell de la convocatòria però això no implica que l’hàgim convocat nosaltres”, han explicat des de l’ANC, que asseguren que són “un grup de ciutadans de Mataró, a títol individual”, els que l’organitzen.

En paral·lel, l’organització Els Segadors del Maresme també s’ha desmarcat de l’opció d’intervenir contra la plantada de creus grogues a Mataró. El grup, contrari a la independència i que s’autodefineix com “brigada de neteja de símbols independentistes, no anirà a la capital del Maresme, al contrari que ho van fer dilluns passat a Canet de Mar.

Comentaris
Comparteix
300Shares
Segueix-nos!

Comments are closed.

300Shares