Press "Enter" to skip to content

Trama Gürtel: Per què han absolt Álvaro Pérez ‘El Bigotes’?

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
66Shares

Álvaro Pérez ‘El Bigotes’ s’ha salvat en aquesta ocasió. El tribunal encarregat de jutjar la primera època d’activitats de la trama Gürtel ha cregut la seva versió i descartat imposar-li els més de cinc anys de presó que reclamava per a ell la Fiscalia Anticorrupció. Han estat bàsiques per a això les declaracions de qui va ser el seu cap, Francisco Correa, que va assegurar que el que va ser responsable d’Orange Market no havia tingut ni art ni part en aquest sumari. Malgrat lliurar-se, està condemnat a dues peces sobre l’activitat de la trama a València i no serà excarcerat.

El tribunal considera acreditat que els pagaments sospitosos anotats anaven dirigits al seu assessor José Sevilla per abonar un deute que tenia pendent amb Hisenda i no a subornar als alcaldes implicats, entre ells Jesús Sepúlveda, amb les mateixes inicials. Ha comptat per a això amb el testimoni del cap de la Gürtel i d’altres testimonis que van apuntar durant el judici que el cobrament de comissions periòdiques i que figuren en les anotacions de la ‘caixa B’ de Correa van ser aplicades, almenys en part, per saldar el deute pendent.

Un altre dels motius fonamentals de l’absolució és que Pérez queda desvinculat d’un presumpte pagament de 72.000 euros a Luis Bárcenas que semblava indicar que no només estava al corrent dels tripijocs de la xarxa corrupta en aquests anys i fora del seu territori natural, és dir València, sinó que va intervenir de manera activa en diferents entregues. La quantitat va ser anotada pel “capo Correa” sota el sobrenom ‘Luis el cabrón’.

“No ho considerem prou acreditat”, diu la sentència. Pel tribunal, no va quedar demostrat que ‘Luis el cabró’ fora Bárcenas. No només nega tal lliurament el mateix Álvaro Pérez, sinó que ho nega, també, Francisco Correa qui, en judici, en relació amb aquest apunt, que li va ser exhibit, ha explicat que aquesta denominació es corresponia a un amic seu, i la quantitat a un préstec que aquesta persona, que va acabar identificant com l’empresari Luis Delso.

Aquesta persona, el seu lletrat José Javier Vasallo, ha destacat aquest dimecres en declaracions a El Confidencial després de conèixer la sentència que seguirà lluitant per la llibertat del seu client. El procediment anterior, centrat a València i sota la tutela d’un altre defensor, el manté a la presó però té previst emprar l’absolució d’avui per acudir en empara al Tribunal Constitucional i fins i tot al de Drets Humans d’Estrasburg. La seva sensació és agredolça: “Estic content amb la resolució però ho estaria més si hagués pogut anar a buscar-lo i portar-amb la seva família”, ha dit.

Comentaris
Comparteix
66Shares

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
66Shares