Press "Enter" to skip to content

Sánchez, sobre la macrobatuda a Barcelona: “Que se atengan a las consecuencias penales”

Puntuació dels lectors

Davant la macrobatuda policial que s’ha desplegat aquest matí a Barcelona, ​​Pedro Sánchez ha descrit com “un fet gravíssim, si es confirma” el presumpte desviament de diners públics destinats a la cooperació al desenvolupament, per part d’institucions públiques catalanes, “per a un fi clarament espuri com és la defensa i la promoció de l’independentisme”. “Aquesta suposada malversació de recursos públics ha de ser criticada i rebutjada. I que s’atinguin a les conseqüències penals, si n’hi ha, les persones que l’han fet possible”, ha advertit el líder del PSOE en una entrevista a la Cadena Ser.

Sánchez, com és norma en les dues últimes setmanes, ha insistit elevar el to contra el nou president de la Generalitat, Quim Torra, alhora que ha reiterat les seves apel·lacions a ERC perquè li retiri el suport per la seva “racisme i supremacisme”. “Aquí hi ha hagut un fet gravíssim. I és que el bloc independentista ha anteposat el perfil d’un supremacista racista, pels escrits i pel pensament intel·lectual que Torra ha desenvolupat al llarg d’aquests últims anys, per sobre d’idees, en el cas d’ERC, clarament progressistes”, ha criticat.

“És evident que Torra no pot representar el conjunt dels catalans, per la senzilla raó que ha construït un discurs d’odi contra la meitat de la societat catalana”, ha denunciat Sánchez. Per tant, ha assegurat, la pregunta que cal fer-li a ERC és “si un partit d’esquerres pot donar suport, com a president de la Generalitat, a un racista”. I ha assegurat que ell tindria molt clara la resposta: “No pot”. “El que ERC ha de fer és retirar el suport a un supremacista que està posant al capdavant de la Generalitat de Catalunya”, ha tancat.

El líder del PSOE, això sí, ha lamentat que ara se li estigui criticant ser molt dur amb Torra. “Jo no sóc dur amb Torra, sóc ferm”. “I no és una qüestió de tàctica electoral”, ha advertit. Simplement, ha insistit, és que el racisme i la xenofòbia que fins ara no havien irromput en les institucions, ja ho han fet. “Desgraciadament, el tenim al saló. I ara tenim enfilat, a la principal institució de la Generalitat de Catalunya, a una persona clarament supremacista”, ha subratllat. “No puc entendre que ERC, un partit d’esquerres, doni suport a un racista”, ha reiterat.

Malgrat que Sánchez segueix sense referir-se a la plurinacionalitat de l’Estat, discurs amb el qual va recuperar la secretaria general del PSOE fa ara just un any, ha admès que segueix defensant-la. “També defenso que Espanya és una nació -ha afegit-. Defenso que, i aquest és un dels retrets que li faig a Torra quan diu que el català i l’espanyol és una cosa antagònica, no es pot renunciar i rebutjar l’espanyolitat de la societat catalana, i s’ha de reconèixer també que la societat espanyola s’enriqueix amb la identitat catalana”.

Tot i això, Sánchez ha marcat distàncies en aquest sentit tant de Podem com de Ciutadans. Així, respecte a la formació domicili, ha assegurat que el PSOE rebutja el dret d’autodeterminació. I també s’ha desmarcat de “l’Espanya d’Aznar que pretén reeditar Albert Rivera”. Al líder de la formació taronja li ha retret que “no es pot utilitzar a Espanya com a element de confrontació”. “Per vèncer a l’independentisme, el nacionalisme no és la fórmula”, ha conclòs.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser