Press "Enter" to skip to content

Fernando Martínez-Maillo sobre la Gürtel: És una sentència “equivocada i errònia”, Rajoy no era president del PP al 2003

Puntuació dels lectors

El coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat aquest dijous que el seu partit no comparteix la sentència del ‘cas Gürtel’ –que condemna el PP com a partícip a títol lucratiu– i que ha arribat a qualificar d'”equivocada i errònia”. A més, ha subratllat que el 2003, Mariano Rajoy “ni tan sols era president del Partit Popular”.

En aquesta data, la presidència del PP encara requeia en José María Aznar. Rajoy va ser triat el seu successor el setembre de 2003 i l’expresident del Govern va nomenar llavors secretari general de partit. Al Congrés del PP celebrat l’octubre de 2004, va ser quan va passar a convertir-se en president del partit.

Maillo ha afirmat que el seu partit està “radicalment” en contra de la condemna que recull la sentència i ha confirmat que la recorreran perquè recull una “apreciació dels fets completament errònia”. És més, ha valorat el vot particular d’un dels magistrats, que diu “tot el contrari”.

“Crec que és una sentència equivocada i errònia i es va a recórrer immediatament amb molts fonaments. I tenim moltes esperances”, ha manifestat el ‘número tres’ del PP. Aquesta sentència, després del judici de la primera època de Gürtel (1999-2005), considera que el PP es va beneficiar de la trama i haurà de pagar 245.492 euros per lucrar-se de l’entramat empresarial de Francisco Correa.

Maillo ha subratllat en diverses ocasions que es tracta d’una “responsabilitat civil” i ha criticat la “irresponsabilitat” d’alguns partits parlant de “condemna” al Govern del PP. “Això és fals, és una responsabilitat civil que afecta fonamentalment a fets ocorreguts l’any 2003. Són fets que van afectar les eleccions municipals de Majadahonda i Pozuelo, que lògicament van passar fa molts anys”, ha dit.

El coordinador general del PP ha assenyalat que el PP té “un control del conjunt dels ajuntaments i de les campanyes electorals” però ha recalcat que no se li pot demanar que “assumeixi la responsabilitat en relació amb fets que van ocórrer en 2003” i en els que “en tot cas” serien responsables els candidats municipals d’aquestes campanyes. “Si hi ha un candidat o dos que no ho fan bé, és responsabilitat dels mateixos candidats, no del PP”, ha explicat.

El dirigent del PP ha reiterat que no hi ha una “cap tipus de responsabilitat penal” al seu partit, que “no ha estat imputat ni processat”. Es tracta, ha explicat, d’una “obligació civil”, per la qual ha de “rescabalar” uns “suposats despeses electorals que van fer terceres persones”, els candidats de Pozuelo i Majadahonda en 2003. “Demano rigor als partits quan parlen de condemnes penals”, ha reiterat.

En aquest sentit, ha explicat que la participació a títol lucratiu que se li atribueix al seu partit “exigeix imperiosament que el partit desconegui el fet concret que s’està investigant”. “No estem parlant de finançament irregular ni de finançament il·legal”, ha exclamat, per subratllar que només el PSOE ha estat condemnat. “Nosaltres no, estem parlant d’una qüestió civil”, ha indicat, per retreure a partits de l’oposició que estiguin “mentint”, “barrejant” o “exagerant” les coses.

Després de destacar que “cap de les persones condemnades en aquesta sentència” està en el PP”, ha criticat que es vulgui estendre una” taca de sospita “sobre els regidors i alcaldes del seu partit, que fa un treball” honrat i honest”.

En ser preguntat com valora que aquesta sentència reconegui la ‘caixa B’ del PP, Maillo ha assenyalat que en aquesta sentència no figura aquesta responsabilitat al seu partit perquè no s’estan enjudiciant aquests fets.

En aquest sentit, ha apuntat a una possible “responsabilitat extra comptable” d’aquells que formen part del procés, “però no del PP”. “Això o és objecte d’enjudiciament ni de condemna. Només cal llegir-se la sentència”, ha conclòs.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.

Ofertas Depilación Láser